Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Φεβ 2010

Συλλήψεις αγωνιστών της Λίγκας Φτωχών Αγροτών

Βραζιλία


Το Βραζιλιάνικο Κέντρο Αλληλεγγύης στο Λαό (CEBRASPO) δέχτηκε μια ακόμη σοβαρή καταγγελία για τις διώξεις αγροτών συνδικαλιστών της Λίγκας Φτωχών Αγροτών, στα βόρεια της πολιτείας Μίνας Ζεράις, που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Βραζιλίας. Σε ανακοίνωση του κέντρου, που στάλθηκε στο εξωτερικό, αναφέρεται πως οι συνδικαλιστές Γουάντερσον Αντόνιο Αλβες και Φλάβια Αβελίνα Περίνι συνελήφθησαν στις 16 του Γενάρη με την ψευδή κατηγορία της κατοχής όπλων. Αυτά τα κόλπα χρησιμοποιούνται από τον κρατικό μηχανισμό καταστολής για να ποινικοποιηθεί και να κατασταλεί το λαϊκό κίνημα και οι αγωνιστές του.

Η Φλάβια Αβελίνα κρατήθηκε για 8 ημέρες σε μια αποθήκη των φυλακών της πόλης Μάνγκα στο βόρειο Μίνας Ζεράις, όπου δεν υπήρχε τουαλέτα, χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες που είναι απαραίτητες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη σωματική και πνευματική υγεία. Τη νύχτα της Παρασκευής 22 Γενάρη μεταφέρθηκε στις φυλακές της πόλης Μονταλιάνια χωρίς να ενημερωθεί ούτε ο δικηγόρος ούτε η οικογένειά της.

Οι συνδικαλιστές είναι μέλη του συμβουλίου της Λίγκας Φτωχών Αγροτών, που εργάζονται στην εκπαίδευση νέων και ενηλίκων στα χωράφια και στη διοργάνωση εκπαιδευτικών μαθημάτων για το αγροτικό κίνημα. Είναι πολύ γνωστοί σ’ αυτή την περιοχή. Πρόσφατα δέχτηκαν απειλές, ακόμη και κατά της ζωής τους, και τώρα κρατούνται με ψευδείς κατηγορίες.

Ο δικαστής, παρά το γεγονός πως έχει στη διάθεσή του έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι συνδικαλιστές είχαν μόνιμη διεύθυνση και δεν είχαν προηγούμενες κατηγορίες, διατηρεί την εντολή για την κράτησή τους με το πρόσχημα πως λείπουν ορισμένα στοιχεία. Αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια αναβολής της απελευθέρωσης των συνδικαλιστών για να κερδηθεί χρόνος για νέες κατηγορίες, μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται συνεχώς με το φτωχό κόσμο και τους κοινωνικούς αγωνιστές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό πως η υπόθεση μεταφέρθηκε σε άλλον δικαστή, που ζητά αδικαιολόγητα κάποια επιπλέον έγγραφα, παρατείνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο μια πολιτική, αυθαίρετη φυλάκιση.

Το μαχητικό αγροτικό κίνημα στη Βραζιλία βρίσκεται αντιμέτωπο με τις διώξεις των μεγαλοτσιφλικάδων και των ένοπλων συμμοριών τους καθώς και με τους δικαστικούς και κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. Το Βραζιλιάνικο Κέντρο Αλληλεγγύης στο Λαό ζητά με διεθνή έκκληση την αποστολή μηνυμάτων διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές και κρατικές αρχές της χώρας, υποδεικνύοντας τις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις, στέλνοντας αντίγραφο της διαμαρτυρίας και στο κέντρο, στη διεύθυνση cebraspo@gmail.com.1. Paulo Vannuchi (Minister of Especial Human Rights Secretariat): direitoshumanos@sedh.gov.br


2. Gercino Josι da Silva Filho (National Agrarian Ombudsman): gercino.filho@mda.gov.br


3. Gilberto Carvalho (Chief of Presidency’s Office): gabpr@planalto.gov.br


4. Luiz Couto (President of Human Rights Comission of the Deputy’s Chamber): dep.luizcouto@camara.gov.br