Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2010

Καταγγελία του ΚΚΕ (μ-λ)

Δυο μέρες πριν από την γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 24 Φλεβάρη, η αστυνομία συνέλαβε στον Εύοσμο, στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τρεις αγωνιστές που κολλούσαν αφίσες του ΚΚΕ (μ-λ) και προπαγάνδιζαν την απεργία.

Τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου, και απαίτησαν για την απελευθέρωση τους εκτός από τις καταθέσεις τους, να δώσουν αποτυπώματα και να φωτογραφηθούν. Στην άρνηση τους να υποβληθούν σε αυτή τη διαδικασία άρχισε ένας μαραθώνιος συνεννοήσεων και χρειάστηκαν τέσσερις ώρες για να αφεθούν ελεύθεροι με μια επιπλέον κατηγορία, αυτή της απείθειας.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα συγκεντρώθηκε κόσμος για συμπαράσταση, καθώς και αρκετοί συνδικαλιστές παρά το γεγονός ότι ήταν περασμένα μεσάνυχτα.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης κατάστασης που συνέβη δυο μέρες πριν από την προηγούμενη απεργία και τις συλλήψεις μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με ανάλογες κατηγορίες.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης που εξελίσσεται και κλιμακώνεται πριν από κάθε απεργία πια, δείχνει και τι είναι αυτό που αποτελεί πρόβλημα για το σύστημα και την κυβέρνηση του. Η οργανωμένη και μαζική λαϊκή αντίσταση που εκφράζεται με απεργίες και διαδηλώσεις. Κι εκεί βρίσκεται και η απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Ένα πράγμα μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Ότι αυτές οι μεθοδεύσεις δεν πρόκειται να πετύχουν. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.


ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ!


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)