Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Φεβ 2010

Ολοι στους δρόμους και τις απεργίες


Ιδού ιμπεριαλιστές η χώρα σας

Ολοι στους δρόμους και τις απεργίες

Στη μέγγενη ΕΕ και ΔΝΤ



Σε πλήρη παράδοση της χώρας και των εργαζομένων στα νύχια και τις ορέξεις των γαλλογερμανών ιμπεριαλιστών και του ΔΝΤ οδηγήθηκε ο πρωθυπουργός, προχωρώντας όχι σε μερική εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας (όπως με τακτ ο ίδιος δήλωσε) αλλά σε πλήρη υποθήκευσή της στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.

Οι όροι που επέβαλε το ευρωπαϊκό και αμερικάνικο κεφάλαιο είναι επαχθείς και ξεπερνούν σε αντιλαϊκότητα τα μέτρα που η ίδια η κυβέρνηση μόλις προχθές εξήγγειλε.

Εδώ δεν πρόκειται για επιτήρηση, όπως αρέσκονται τα ξενόδουλα αστικά κόμματα να ονομάζουν την απροκάλυπτη επέμβαση των ιμπεριαλιστών (άλλωστε ποτέ δεν ήταν τέτοια) αλλά για πλήρη παραχώρηση της πολιτικής και οικονομικής ζωής στους δύο βασικούς ιμπεριαλιστικούς πυλώνες που διαφεντεύουν την τύχη αυτής της χώρας.

Η αποδοχή, έστω και με δυσκολία, εκ μέρους της Μέρκελ της ανοιχτής παρέμβασης του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στα εσωτερικά της ΕΕ μέσω του ΔΝΤ καταδεικνύει την παρόξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων που εξελίσσεται με αφορμή την κρίση και την αντιπαράθεση ευρώ-δολαρίου.

Οι όροι στήριξης της ελληνικής κυβέρνηση και οι αρμοδιότητες των «επιτρόπων» ξεφεύγουν από τα έως τώρα «διπλωματικά όρια» παρέμβασης που έχουν οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, και στην ουσία υποκαθιστούν τον όποιο κυβερνητικό έλεγχο.

Αν αυτές οι πρώτες διαπιστώσεις αφορούν τις έτσι κι αλλιώς ξεπουλημένες ηγεσίες των ντόπιων αστικών κομμάτων, οι συνέπειες για το λαό και τους εργαζόμενους είναι τραγικές.

Στην πραγματικότητα τώρα ανακοινώνονται τα πρώτα αντιλαϊκά μέτρα μιας και εξαρχής δεν υπήρχε ούτε σχέδιο Α ούτε Β. Οι συζητήσεις με τους «έμπειρους τεχνοκράτες» του ΔΝΤ είχαν ήδη ξεκινήσει απ’ όταν ανέλαβε η νέα κυβέρνηση.

Μείωση μισθών για μια τριετία, εκτεταμένη περικοπή των συντάξεων και πλήρης απελευθέρωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και απολύσεων είναι μερικοί από τους όρους που απαιτήθηκαν στις συναντήσεις Σαρκοζί, Μέρκελ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Το ΔΝΤ απαίτησε τους ίδιους όρους που επιβάλλει σε όποια χώρα καταφεύγει στις …υπηρεσίες του, και οι λαοί που έχουν παραδοθεί στα νύχια του γνωρίζουν από την καλή τι θα συμβεί: εξαθλίωση, φτώχεια, ανεργία και πλήρη υποταγή των εργαζομένων στο κεφάλαιο.

Η επίθεση που δέχεται ο λαός και οι εργαζόμενοι θα είναι συντριπτική. Η υποταγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να τσακίσει κάθε κοινωνική αντίσταση με οποιοδήποτε τίμημα ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Η εξάρτηση της χώρας αποκτά νέα χαρακτηριστικά.

Η μόνη φωνή που μπορεί να ακουστεί σήμερα πλέον είναι: Αντίσταση, απεργίες, διαδηλώσεις. Ολοι στους δρόμους για να ανατρέψουμε τα σχέδια της πιο ξενόδουλης και αντιλαϊκής κυβέρνησης.