Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Φεβ 2010

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους ξεσηκωμένους αγρότες

Αθήνα


Τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο ανοιχτή συζήτηση – εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγρότες. Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ), ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο σ. Χρήστος, αγρότης που συμμετέχει στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Στόχος της συζήτησης, πέρα από την ενημέρωση για τα αίτια, τη μέχρι τώρα εξέλιξη και τις προοπτικές του αγώνα των αγροτών, ήταν η ανάδειξη της πολιτικής βαρύτητας της νίκης του αγώνα τους. Πολιτική βαρύτητα που δεν αφορά μόνο τους αγρότες, αλλά το σύνολο του λαού που δοκιμάζεται από την επίθεση του συστήματος και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς το σύντομο διάστημα που ήταν διαθέσιμο για την ενημέρωση του λαού της Αθήνας για τη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έδωσε την δυνατότητα για την καλύτερη δυνατή προπαγάνδισή της. Ως συνέπεια της ελλιπούς προπαγάνδισης, αλλά κύρια του κλίματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, η συμμετοχή του κόσμου δεν κρίνεται ικανοποιητική. Η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε ήταν πλούσια και βοήθησε τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα προβλήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.

Στην κεντρική τοποθέτηση αναφέρθηκαν τα αιτήματα του μπλόκου της Νίκαιας: Η διαφοροποίησή του από τα υπόλοιπα μπλόκα σε σχέση με την προβολή του αιτήματος για το μη διαχωρισμό των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα αγρότες κα μη», διαχωρισμός που θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στο ξεκλήρισμά των φτωχομεσαίων αγροτών. Η επιμονή στο αίτημα για την αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος. Η προσπάθεια για συντονισμό με τα υπόλοιπα μπλόκα στην Ελλάδα, με όχημα το κείμενο των επτά σημείων. Οι διαφοροποιήσεις στα πλαίσια του αγροτικού κινήματος, κύρια ως αντανάκλαση της πολιτικής αποδοχής ή όχι της συμμετοχής της χώρας στην ΕΕ. Η βρώμικη επίθεση στους αγρότες από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, με στόχο τη συκοφάντηση του αγώνα τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους, τη διάσπαση τους και τελικά την ήττα τους. Παρουσιάστηκε η εκτίμηση για την πορεία του αγώνα από εδώ και πέρα, που, ξεπερνώντας τις υπονομευτικές ενέργειες της κυβέρνησης και κάποιων συνδικαλιστών της ΝΔ, πρέπει να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο βασικός στόχος που συσπειρώνει τους αγρότες είναι η άμεση αναπλήρωση του εισοδήματος.

Μέσω απαντήσεων κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε, ξεκαθαρίστηκαν ζητήματα όσον αφορά τη μαζική συμμετοχή και λειτουργία των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας και τη στάση των αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι στον αγώνα των αγροτών.

Στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ(μ-λ) ανάδειξε την πολιτική σημασία του αγώνα των αγροτών, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν το μοναδικό μέτωπο αμφισβήτησης του προγράμματος σταθερότητας. Την προβληματική στάση της αριστερας απέναντι στο αγροτικό κίνημα , με την εμφανή έλλειψη ουσιαστικής στήριξης και προβολής του αγώνα των αγροτών. Την αναγκαιότητα σύνθεσης του αγώνα με την αναγκαιότητα ευρύτερων αντιστάσεων στο πρόγραμμα σταθερότητας που προωθεί η κυβέρνηση. Τέλος, τη μεγάλη σημασία για όλο το λαό της νικηφόρας κατάληξης του αγώνα των αγροτών, που, αν συμβεί, θα είναι η πρώτη νίκη κόντρα στο νέο κύμα επίθεσης της κυβέρνησης.