Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Νοε 2010

Αλληλεγγύη στους αγωνιστές που τολμούν να ορθώσουν το ανάστημά τους

Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Ινδίας

Να μη φιμωθούν οι φωνές της αντίστασης


Ο εμφύλιος πόλεμος στην Ινδία μαίνεται και οι φωνές αντίστασης μπαίνουν στο στόχαστρο του φασιστικού ινδικού κράτους και των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών με τη συνέργια των καθεστωτικών ΜΜΕ.
Πιο συγκεκριμένα, η Αρουντάτι Ρόι πρόσφατα συμμετείχε σε δυο ανοιχτές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μαζί με άλλους ακτιβιστές πολιτικών και δημοκρατικών οργανώσεων. Η μία έγινε στο Πουντζάμπένα κρατίδιο με ιστορικό αγώνων για αυτονομία. Στο Πουντζάμπ έγιναν πρόσφατα κινητοποιήσεις των αγροτών που αντιμετώπισαν τη βάρβαρη καταστολή του ινδικού κράτους και πολλά ηγετικά στελέχη του κινήματος φυλακίστηκαν, όπως ο Νταρσάν Παλ που συμμετείχε στη ΘεσσαλονίκηΑντίσταση 2003. Η εκδήλωση αφορούσε την Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι και η αίθουσα των  900 ατόμων ήταν κατάμεστη. Πολλές εκατοντάδες άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση έξω από το χώρο, ακούγοντας από τα μεγάφωνα.
Η δεύτερη εκδήλωση έγινε στο Σριναγκάρ του Κασμίρ με θέμα: ΕλευθερίαΟ μόνος δρόμος για το Κασμίρ. Συμμετείχαν πολλοί αγωνιστές και διανοούμενοι. Στο Κασμίρ το ινδικό κράτος έχει αναπτύξει τον μεγαλύτερο στρατό κατοχής σε όλο τον πλανήτη, σήμερα, που αριθμεί πάνω από 500.000 στρατιώτες.
Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης ανακοινώθηκε η δίωξη της Αρουντάτι Ρόι και του Geelani με την κατηγορία «της παρακίνησης σε στάση». Η κατακραυγή που ακολούθησε όχι μόνο στην Ινδία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ανάγκασε την ινδική κυβέρνηση σε αναδίπλωση, προσωρινά τουλάχιστον. Στο προσκήνιο όμως εμφανίστηκε η εναλλακτική λύση με την ενεργοποίηση του BJP (φασιστικό, εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα που ενέχεται σε σφαγές, βομβιστικές ενέργειες). Υποβάλλει μηνύσεις εναντίον της σε διάφορα κρατίδια (στο Πουντζάμπ, τη Βεγγάλη, το Δελχί). Εκτός από αυτό, οργάνωσε μια επίθεση στο σπίτι της, χρησιμοποιώντας τη γυναικεία οργάνωσή του. Περίπου εκατό άτομα επιτέθηκαν και προκάλεσαν φθορές στο σπίτι της. Η αστυνομία έφτασε όταν όλα είχαν τελειώσει. Υπήρχαν όμως τρία τηλεοπτικά συνεργεία για να καλύψουν το γεγονός
Η ενεργοποίηση αυτών των μηχανισμών δείχνει ότι ο πόλεμος δεν μαίνεται μόνο στα δάση, ούτε στις απόμακρες περιοχές της χώρας. Πολύ περισσότερο που με το παράδειγμά της η Αρουντάτι Ρόι δεν στηρίζει απλά αλλά και εμπνέει όλους όσοι αγωνίζονται σαυτή την αχανή χώρα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Οπου η αστική νομιμότητα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης και των πολυεθνικών, ενεργοποιούνται φασιστικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί. Στοχοποιούνται αγωνιστές, άνθρωποι που με το λόγο και τα γραπτά τους δίνουν φωνή σε κινήματα και αγωνιστές που εξαιτίας της καταπίεσης και της τρομοκρατίας δεν είναι εύκολο να γίνουν γνωστά. Περιττό να πούμε ότι θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους με αυτήν την επιλογή τους.  
Στην οργανωμένη επίθεση και την ενεργοποίηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών για να φιμώσουν κάθε φωνή αντίστασης στην Ινδία, είναι καθήκον να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο ινδικό λαό στην Ελλάδα και τον κόσμο