Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Νοε 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει τη χθεσινοβραδινή μαζική επιχείρηση κρατικής καταστολής στο κέντρο του Περιστεριού και την προσαγωγή 40 περίπου ατόμων με κλούβες στη ΓΑΔΑ.
Με αφορμή την κατάληψη ενός -για χρόνια εγκαταλειμμένου- δημοτικού χώρου, οι μηχανισμοί κρατικής καταστολής (ΜΑΤ, αστυνομία, ομάδες Δίας κ.λπ.) με μία απίστευτης προκλητικότητας κινητοποίηση, στις 8:00 το βράδυ απέκλεισαν το χώρο γύρω από την κατάληψη και όσους βρίσκονταν σε αυτή, και μία ώρα μετά τους προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ. Στις έντονες διαμαρτυρίες τόσο των περαστικών αλλά και όσων έφταναν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη αυτή επίδειξη δύναμης και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους προσαχθέντες, τα ΜΑΤ είχαν την ίδια προκλητική στάση, απαγορεύοντας την προσέγγιση στο σημείο και απειλώντας με συλλήψεις.
Το ίδιο προκλητική ήταν και η στάση της εισαγγελέως που βρισκόταν εκεί προκειμένου να προσδώσει επίφαση νομιμότητας στην όλη επιχείρηση.
Η παρουσία των ΜΑΤ στο Περιστέρι δεν είναι καθόλου τυχαία. Στην εποχή του μνημονίου και της αντεργατικής-αντιλαϊκής επέλασης, επιχειρήσεις σαν αυτή έχουν σαφή στόχο: την τρομοκράτηση του λαού και των εργαζομένων, την καταστολή όσων δρουν και αντιστέκονται στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
Ο λαός του Περιστεριού δεν βλέπει τα ΜΑΤ για πρώτη φορά στην πόλη του. Τα είδε και την Παρασκευή  το βράδυ να παρατάσσονται έξω από το Τμήμα Ασφάλειας απέναντι από συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον άγριο ξυλοδαρμό Αφγανού μετανάστη στο Τμήμα αυτό. Τα είδε πριν από μερικές εβδομάδες να στρέφονται ενάντια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για τη μετατροπή του Δημοτικού Άλσους σε χαβούζα. Τα είχε δει παλιότερα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των απολυμένων συμβασιούχων του Δήμου. Και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής Παχατουρίδη είναι τεράστιες κι ας καμώνεται ο Δήμαρχος ότι δεν έχει καμία σχέση.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό του Περιστεριού να καταδικάσει το νέο αυτό κρούσμα κρατικής τρομοκρατίας. Να καταδικάσει την ολοένα και αυξανόμενη αστυνομοκρατία στην πόλη. Να καταγγείλει τη δημοτική αρχή που σε συνεργασία με τους μηχανισμούς κρατικής καταστολής θέλει να μετατρέψει την πόλη σε παράδεισο για τους κάθε λογής μεγαλοεργολάβους και σε εφιάλτη για το λαό.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Ο περιστεριώτικος λαός θα δώσει μαζικά την απάντησή του!
ολοι στη συγκεντρωση διαμαρτυριασ
Την Κυριακή 21 Νοέμβρη, στις 5:00 το απόγευμα
Παναγή Τσαλδάρη & Εθνικής Αντιστάσεως