Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Νοε 2010

Ανταποκρίσεις από τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ(μ-λ)


Θεσσαλονίκη


Κορυφώνοντας την παρέμβαση της στην προεκλογική περίοδο των καλλικρατικών εκλογών, η Κ.Ο. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ (μ-λ) πραγματοποίησε την κεντρική της εκδήλωση την Κυριακή 31/10. `Ολο το προηγούμενο διάστημα και την εβδομάδα πριν τις εκλογές, οι αγωνιστές του ΚΚΕ (μ-λ) κινήθηκαν προπαγανδίζοντας τη θέση της «αποχής» στο κέντρο της πόλης, τις γειτονιές, σε χώρους εργασίας και το Πανεπιστήμιο, περιόδευσαν στην ευρύτερη περιφέρεια γύρω από την πόλη και στην επαρχία, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ομάδες συζητήσεων. Γενική ήταν η εντύπωση ότι η θέση της «αποχής» εισπράττει τη θετική αποδοχή του κόσμου, που ολοένα και περισσότερο κατανοεί ότι η ολόπλευρη, βάρβαρη και αδυσώπητη επίθεση που δέχεται ο λαός δε θα σταματήσει παρά μόνο με τη λαϊκή πάλη. Ότι πρέπει ν’ ανοίξουν νέοι δρόμοι για την ανάπτυξη εργατικού και λαϊκού αγώνα και σίγουρα ο αγώνας αυτός δεν περνά μέσα από τις κάλπες του Καλλικράτη.
Στην κεντρική εκδήλωση αναπτύχθηκαν εισηγητικά τα αίτια της κρίσης, οι φορείς και οι συνθήκες της κρίσης, οι επιδιώξεις του κεφαλαίου και ο ρόλος του Καλλικράτη ως μέρος του μνημονίου, όπως και τα ψεύτικα διλήμματα μιας υποτιθέμενης Αριστεράς που με τη συμμετοχή της στις καλλικρατικές εκλογικές διαδικασίες υπονομεύουν την ανάπτυξη λαϊκού κινήματος και παγιδεύουν το λαό σε αντιδραστικές επιλογές. Μετά την εισήγηση ακολούθησε διάλογος, όπου κατατέθηκαν μεταξύ άλλων και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις γειτονιές -κι όχι μόνο- όσοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν, πέρα από εκλογικές αυταπάτες, στη γραμμή ενός συνεπούς αγώνα για την ανατροπή των συσχετισμών, για την ανάπτυξη συγκροτημένης αντίστασης και την οικοδόμηση ενός Μετώπου, για να μην περάσουν οι αντιλαϊκές επιλογές της αντίδρασης.






ΧΑΝΙΑ

Με αποφασιστικότητα και επιμονή κινήθηκε εδώ και  ένα μήνα περίπου η οργάνωσή μας στην πόλη, προπαγανδίζοντας τη  θέση της αποχής από τις κάλπες του «Καλλικράτη». Μια καμπάνια  που προσπάθησε  να αναδείξει  τα πραγματικά ζητήματα  που απασχολούν το λαό  και τους εργαζόμενους και τη μόνη διέξοδο που υπάρχει για τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου, το δρόμο της μαζικής αντίστασης και του αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι η φωνή μας είναι ακόμη αδύνατη και σ’ αυτό «φρόντισαν» με τον τρόπο τους  και τα ΜΜΕ. Οχι πως περιμέναμε καλύτερη μεταχείριση, αφού εδώ και κάμποσους μήνες φροντίζουν να θάβουν τις ανακοινώσεις μας ή να αλλοιώνουν το περιεχόμενό τους. 
Για άλλη μια φορά μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των σωτήρων συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και από κοντά όλων αυτών που αναφέρονται στην Αριστερά, που ανακάλυψαν  ξανά «τη μαγική δύναμη» της κάλπης. Εχουμε τη γνώμη ότι το «μπούχτισμα» δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά και χιλιάδων λαϊκών ανθρώπων   που δεν πείθονται από τις υποσχέσεις και αντιλαμβάνονται πολύ καλά τι μας περιμένει την επόμενη μέρα που θα κλείσουν οι κάλπες. Αυτό εισπράξαμε από την επαφή μας με χιλιάδες Χανιώτες, μοιράζοντας το τετρασέλιδο και την προκήρυξη. Οσο κι αν αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο αυτά δεν φτάνουν, δεν θα ’ταν σωστό να μην καταγράψουμε ότι σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία παίρνουμε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα αναδεικνύουν τις δυνατότητες που υπάρχουν για το αύριο. Στα θετικά της παρέμβασής μας μπορούμε να καταγράψουμε και την εκδήλωση που οργανώθηκε στην πόλη μας με ομιλητή τον σ. Γρ. Κωνσταντόπουλο, όπου δόθηκε η δυνατότητα σ’ αυτούς που την παρακολούθησαν να ακούσουν την άποψη του ΚΚΕ (μ-λ) για τις πολιτικές εξελίξεις και για την αναγκαιότητα να δυναμώσουν οι λαϊκοί αγώνες για το δικαίωμα στη ζωή. Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση. 


ΓΙΑΝΝΕΝΑ



Παρεμβάσεις στην πόλη, σε χωριά και σε χώρους δουλειάς του νομού πραγματοποιεί και η οργάνωσή μας προπαγανδίζοντας την αποχή από τις κάλπες του Καλλικράτη. Με αφίσα, χαρτόνια, αεροπανό, ταμπλό και ζωντανές συζητήσεις προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους της δουλειάς και να προβάλουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης κινήματος αντίστασης ενάντια στο Μεσαίωνα που επιβάλλει η τρόικα στους εργαζόμενους και το λαό. Μας εκπλήσσει ευχάριστα η ευκολία με την οποία πολύς κόσμος έχει καταλήξει στην αποχή από τις εκλογές του Καλλικράτη, όταν ολόκληρη «αριστερά» μέσα από βαθυστόχαστες αναλύσεις καταλήγει στην υποταγή σαυτές.
Στην πολιτική συγκέντρωση-συζήτηση που έγινε στις 27 Οκτώβρη αρκετοί συναγωνιστές και φίλοι άκουσαν με ενδιαφέρον την εισήγηση και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τοπικά καθεστωτικά αλλά και ριζοσπαστικά αριστερά ψηφοδέλτια αντιπαρατίθενται με ιδιαίτερο, και όχι πάντα πολιτικό  τρόπο, στην αποχή στην προσπάθειά τους να ψαρέψουν τα κουκιά τους.