Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Νοε 2010

Παρέμβαση κάλεσμα για αποχή και στο δεύτερο γύρο

Παρέμβαση, πραγματοποιώντας πικετοφορία στο κέντρο της Αθήνας, υπέρ της αποχής και στο δεύτερο γύρο με κάλεσμα στο λαό να εκφράσει την οργή του με αγώνες και κινητοποιήσεις  έκανε το ΚΚΕ(μ-λ) το απόγευμα της Πέμπτης. Διασχίζοντας την Αιόλου και την Ερμού το κλίμα από τους παρευρισκόμενους ήταν θετικό και αρκετοί κουβέντιαζαν. 


"...η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, έχοντας την πλήρη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., έχει εξαπολύσει την πιο άγρια και βάρβαρη επίθεση στον κόσμο της δουλειάς, καταργώντας δικαιώματα και κατακτήσεις ενός αιώνα και μειώνοντας το εισόδημά τους μέσα σε λίγους μήνες πάνω από 20%.
Οταν επίσης είναι πλέον ολοφάνερο πως ετοιμάζουν για μετά τις εκλογές και νέο γύρο βαρβαρότητας, όταν η τύχη του λαού μας βρίσκεται στο έλεος των ιμπεριαλιστών αφεντάδων που με τους ντόπιους υπηρέτες τους καταδυναστεύουν τις πλατιές εργαζόμενες μάζες. Οταν ήδη ο λαός μας βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα της επιβίωσης και το μέλλον του προβάλλει περισσότερο αβέβαιο και εφιαλτικό. Οταν η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας και η νεολαία βρίσκονται σε συνθήκες έντασης της ανασφάλειας και πλημμυρίζουν από θυμό και οργή απέναντι στις δυνάμεις του συστήματος και της επίθεσης. Και, τέλος, όταν οι εργαζόμενες μάζες απέδειξαν πρώτα και κύρια στον εαυτό τους στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις ότι έχουν τη διάθεση και τη θέληση να παλέψουν μαζικά και μαχητικά για να ανατρέψουν την επίθεση, είναι δίκαιο και σωστό να τους γυρίζουν την πλάτη. Τόσο στις δυνάμεις της επίθεσης, πρώτα και κύρια, όσο και σε αυτές που δεν τους δίνουν την ευκαιρία να ξαναβγούν στους δρόμους της πάλης και της αντίστασης.
Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας και της αντίστασής του αποκτάει επιτακτική αναγκαιότητα και κάθε καθυστέρηση κάνει πιο αδύνατο το ξέσπασμά της. Κανείς δεν αμφιβάλλει πως έρχονται χειρότερες μέρες για το λαό και οι απαιτήσεις για αγώνες θα έχουν ζωτική σημασία για τη ζωή του, το μέλλον του. Οφείλουμε, όσοι πιστεύουμε στη λαϊκή πάλη, να κάνουμε τα πάντα για να βγει ο λαός στους δρόμους, να αντισταθεί στην επίθεση και να την ανατρέψει. Να βγει στους δρόμους για να αναμετρηθεί με το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και να τους τσακίσει για να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.
Θα λέγαμε πως η συμμετοχή γενικά στις εκλογές, για ένα κόμμα ή μια οργάνωση της Αριστεράς, δεν κρίνεται αν είναι σωστή ή όχι από την τυπική της πλευρά -πέρα από κάποιες εξαιρέσεις- αλλά από την ουσιαστική της. Και το κυρίως πρόβλημα βρίσκεται στο χαρακτήρα που δίνει με τη συμμετοχή του στις εκλογές, στη σημασία που δίνει σε αυτές, στο ρόλο που πιστεύει ότι παίζουν και κυρίως ποια ζητήματα έρχονται να λύσουν.
Το ΚΚΕ(μ-λ) έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στις βουλευτικές εκλογές με στόχο να προβάλει πλατιά στο λαό την ανάγκη της πάλης και της αντίστασης. Να διαδώσει πλατιά στο λαό ότι τα προβλήματά του δεν λύνονται στις κάλπες άλλα στους δρόμους και στα πεδία που οργανώνει την πάλη του. Χρησιμοποιεί τις εκλογές για να χτυπήσει τις εκλογικές αυταπάτες."
Εκτενές απόσπασμα από το άρθρο της Προλ. Σημαίας  "Αποχή και στους δύο γύρους"