Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Νοε 2010

Οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ στο δρόμο του αγώνα

Βόλος 
Μία από τις πιο σημαντικές κινητοποιήσεις της τελευταίας περιόδου πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την Τρίτη 2 Νοέμβρη από τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ που βρίσκονται εδώ και δύο μήνες σε διαθεσιμότητα και απειλούνται από την εργοδοσία ή να αποδεχθούν 60 απολύσεις ή το εργοστάσιο θα κλείσει.
Σε μία περίοδο που βασικός στόχος πολλών είναι η… ψήφος, οι εργάτες της ΚΟΝΤΙ αποφάσισαν ότι δεν έχουν να περιμένουν από κανέναν αλλά πρέπει να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα δικά τους χέρια, στη δική τους οργάνωση και πάλη, στην αλληλεγγύη των υπόλοιπων εργατών της βιομηχανικής ζώνης, όλης της λαϊκής κοινωνίας της περιοχής. Σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους αυτή έχει παίξει ο αγωνιστικός προσανατολισμός της διοίκησης του εργοστασιακού σωματείου, που σε ευρεία σύσκεψη αποφάσισε να συγκροτήσει ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ, να μην βάλει κανένα περιορισμό σε όσους ήθελαν να στηρίξουν τον αγώνα τους, να μην κουτσουρέψει την αλληλεγγύη και το συντονισμό της πάλης αλλά να τον διευρύνει έτσι ώστε να γίνει υπόθεση όσων περισσότερων δυνάμεων και κυρίως περισσότερων εργαζόμενων γίνεται.
Η συγκέντρωση και η μαχητική πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Νοέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας από εκατοντάδες εργαζόμενους και νεολαίους ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέτα, με μπροστάρηδες τους εργάτες της ΚΟΝΤΙ μαζί με τις οικογένειές τους αποτελεί την αρχή ενός αγώνα που οφείλει να αγκαλιάσει το σύνολο των εργαζόμενων, αποτελεί το μοναδικό δρόμο που έχουν να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Εργαζόμενων και Ανέργων από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εργατών της ΚΟΝΤΙ και στήριξε την αγωνιστική τους κατεύθυνση συμμετέχοντας τόσο στο μπλοκάρισμα της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής όσο και στην προσπάθεια της πλατύτερης ζύμωσης για την επιτυχία της συγκέντρωσης της 2 Νοέμβρη με μαζικό μοίρασμα προκηρύξεων, κόλλημα καλεσμάτων της Επιτροπής Αγώνα, κάλεσμα συνδικαλιστών και άλλων αριστερών πολιτικών δυνάμεων να σταθούν στο πλευρό των εργατών και να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης. 
Για το επόμενο διάστημα προετοιμάζονται νέες πολύμορφες κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν σε ανοιχτές συσκέψεις που θα διοργανώσει η Επιτροπή Αγώνα και το Εργοστασιακό Σωματείο της ΚΟΝΤΙ. Οι διαθεσιμότητες λήγουν στις 18 Νοέμβρη και οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να κλιμακωθούν για να πάρει η εργοδοσία την απάντηση ότι ο εκβιασμός της δεν θα περάσει και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην δουλειά.
Παρακάτω δημοσιεύουμε το ψήφισμα της συγκέντρωσης :
ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ


 Η σημερινή εργατική συγκέντρωση στο Βόλο, με επίκεντρο τις διαθεσιμότητες στην εταιρεία ΚΟΝΤΙ που εδρεύει στη Β’ ΒΙΠΕ Βελεστίνου (Βόλος), θυγατρική της πολυεθνικής ArcelorMittal και τις απειλές της εργοδοσίας για μαζικές απολύσεις ή λουκέτο, καταγγέλλει και απορρίπτει τα εκβιαστικά διλήμματα που αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς για διαθεσιμότητες, ελαστικοποίηση της δουλειάς, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, τη μείωση μισθών και συντάξεων, την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας.
Απορρίπτουμε τη μαζική ανεργία, τα λουκέτα και τα μνημόνια, αναδιαρθρώσεις χρεών, κρατικές πτωχεύσεις. Όλα τα μέτρα αλλά κι αυτά που ακολουθούν, πτωχεύουν τη ζωή της εργατικής τάξης.
Τα χρέη τους ΔΕΝ είναι δικά μας. Κι όμως καλούμαστε να πληρώσουμε τοκογλύφους, τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές, το μαύρο πολιτικό χρήμα.
 Η σημερινή εργατική συγκέντρωση σπάει την αδράνεια, την αναμονή, την ηττοπάθεια. Η 2 Νοέμβρη είναι η αρχή της δράσης της εργατικής τάξης στη Μαγνησία της ανεργίας, της φτώχειας και της απόγνωσης.
Δεν υπάρχουν σωτήρες: H μόνη απάντηση βρίσκεται σήμερα εδώ, στο δρόμο για τη δικιά μας ανεξάρτητη ταξική απάντηση στην κρίση. Αγωνιζόμαστε για τη δουλειά μας και τη ζωή μας.
Καλούμε όλη την εργατική τάξη να μπει τώρα στο δρόμο του αγώνα. Αύριο ίσως να είναι πολύ αργά. 
Καμία απόλυση – Απαγόρευση των απολύσεων
Καμία διαθεσιμότητα – Καμία ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων – Όχι στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων – Καμία μείωση μισθών και συντάξεων
Κανένα λουκέτο σε κανένα εργοστάσιο
Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ
Δεν χρωστάμε σε κανέναν, μας χρωστάνε.