Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

2 Μαρ 2008

Πρωτοβουλία Δράσης για το Ασφαλιστικό

Δυτικές Συνοικίες Θεσσαλονίκης


Μια νέα απάντηση, ένα νέο ράπισμα έδωσαν οι εργαζόμενοι κι οι άνεργοι με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους στην απεργία της 13ης του Φλεβάρη και τις διαδηλώσεις πανελλαδικά. Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Δράσης για το Ασφαλιστικό» στις «Δυτικές Συνοικίες της Θεσσαλονίκης», όλον τον προηγούμενο διάστημα είχαν κηνητοποιηθεί για την επιτυχία της απεργίας και της διαδήλωσης, παρεμβαίνοντας με μπροσούρα, τετρασέλιδο, αφίσες και αεροπανό στις γειτονιές τους. `Ετσι σύμφωνα με το σχεδιασμό που είχε προγραμματιστεί από την ολομέλεια της επιτροπής παρέμβηκαν στην Ξηροκρήνη, Αμπελόκηπους, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Κορδελιό και Εύοσμο.
Την Κυριακή 10 του Φλεβάρη η επιτροπή πραγματοποίησε στους Αμπελόκηπους κεντρική Εκδήλωση – Συζήτηση για το Ασφαλιστικό καλώντας τους εργαζόμενους-ανέργους των Δυτικών Συνοικιών να παραβρεθούν και με την παρουσία τους να διατρανώσουν την απόφαση τους για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης, για να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα και Ρέππα. Στην εκδήλωση αναπτύχθηκε μια γόνιμη συζήτηση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις για το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα για την αναγκαιότητα που υπάρχει να παραμείνει στη σημερινή συγκυρία, η αιχμή πάλης των εργαζομένων, απέναντι στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης και του κεφάλαιου. Συνάμα επιχειρήθηκε ένας πρώτος απολογισμός της μέχρι τώρα ολιγόμηνης δράσης της Πρωτοβουλίας.
Ακόμη μέλη της επιτροπής στήριξαν τις παρεμβάσεις της κεντρικής «Πρωτοβουλίας Κοινής Δράσης Εργαζομένων-Ανέργων-Νέων για τη μάχη του Ασφαλιστικού» και συμετείχαν με την παρουσία τους και με παρέμβαση ομιλητού στην κεντρική της εκδήλωση στις 2 Φλεβάρη.
Η Επιτροπή μας συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά, τον δίκαιο αγώνα τους, να ενισχύσουν την κοινή δράση όλων μας και με τη παρουσία τους στις απεργίες και διαδηλώσεις, να δώσουν μιαν ισχυρή, μαζική κι αγωνιστική απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια Κεφάλαιου- Κυβέρνησης. Να αντιτάξουν ακόμα, σ’ όλους αυτούς που στους κόλπους του κινήματος θεωρούν ότι το ασφαλιστικό έχει κριθεί και σπέρνουν τη συνδιαλλαγή και την ηττοπάθεια, την κοινή τους πεποίθηση ότι πρέπει και μπορούμε να νικήσουμε.