Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

23 Μαρ 2008

Πραξικόπημα made in USA

Σημαντικές αποκαλύψεις για το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον της Χαμάς

Εκτελεστής, η ηγεσία της Φατάχ



Ενώ ο παλαιστινιακός λαός υφίσταται τις συνέπειες της σιωνιστικής επιθετικότητας, που ιδιαίτερα στη Λωρίδα της Γάζα έχει οδηγήσει τις λαϊκές μάζες στην απόλυτη εξαθλίωση, αποκαλύψεις αμερικάνικου περιοδικού ρίχνουν φως στην ενδοπαλαιστινιακή σύγκρουση που μήνες τώρα διεξάγεται ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς και στην ιμπεριαλιστική (αμερικανική) ανάμειξη σ’ αυτή.
Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι στα αμερικάνικα επιτελεία σχεδιάστηκε πραξικόπημα εναντίον της Χαμάς με φυσικό αυτουργό την ηγεσία της Φατάχ και πιο συγκεκριμένα τον Νταχλάν. Το σχέδιο προέβλεπε την αιφνιδιαστική επίθεση των δυνάμεων της Φατάχ στη Γάζα που τελούσαν κάτω από τις διαταγές του Νταχλάν εναντίον στρατηγικών θέσεων και αρχηγείων της Χαμάς. Για τον εξοπλισμό των πρετοριανών τού ανοιχτά αμερικανόδουλου Νταχλάν είχαν φροντίσει οι Αμερικανοί, εφοδιάζοντάς τον με σύγχρονα όπλα και πυρομαχικά. Ενα τέτοιας έκτασης πραξικόπημα ήταν σε γνώση και είχε την έγκριση και της υπόλοιπης ηγεσίας της Φατάχ και προσωπικά του Αμπάς.
Η αποπομπή του Νταχλάν απ’ τον Αμπάς αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εξηγείται περισσότερο από την ανάγκη εύρεσης εξιλαστήριου θύματος για την αποτυχία και την προσπάθεια να “βγει καθαρός” ο Αμπάς παρά από τη διαφωνία του στο πραξικόπημα.
Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι το Ισραήλ επέδειξε μεγάλη ανεκτικότητα στη μεταφορά του αμερικανικού εξοπλισμού και στο πέρασμά του στους άνδρες του Νταχλάν στη Γάζα, αποκαλύπτοντας και τη δική του (του Ισραήλ) συμμετοχή στο σχεδιαζόμενο τότε πραξικόπημα.
Αν για τους Αμερικάνους και τους σιωνιστές της ηγεσίας του Ισραήλ οι ωφέλειες από την επιτυχία του πραξικοπήματος ήταν προφανείς, καθώς θα έκαναν παιχνίδι με την ασπόνδυλη ηγεσία της Φατάχ, η τελευταία αποδείχθηκε όχι μόνο ανίκανη αλλά και ανοιχτά προδοτική για τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού. Ο προδοτικός της ρόλος (μιλώντας για τα δυο τελευταία χρόνια) δεν άρχισε και δεν τέλειωσε με το πραξικόπημα.
Αρχισε με το ανοιχτό μποϊκοτάρισμα-υπονόμευση της κυβέρνησης της Χαμάς, με την επίμονη άρνησή της για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με τις ανοιχτές κατηγορίες της προς τη Χαμάς, που έριχναν νερό στο μύλο της σιωνιστικής επίθεσης, κορυφώθηκε με την ενεργό συμμετοχή της στο πραξικόπημα, ενώ συνεχίστηκε και συνεχίζεται καθώς τις κύριες ευθύνες για τον ανθρωποκτόνο αποκλεισμό της Γάζας από το Ισραήλ τις ρίχνει στις “τρομοκρατικές επιθέσεις” της Χαμάς και όχι στην τρομοκρατία που ασκεί το κράτος του Ισραήλ με τις πλάτες των Αμερικάνων.
Από την όλη υπόθεση του πραξικοπήματος που αποκαλύφθηκε, και μαζί με την αποτυχία των σχεδιασμών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, αξίζει να τονιστεί για μια ακόμη φορά η αντοχή, αγωνιστικότητα και αυτοθυσία του παλαιστινιακού λαού, που όχι μόνο με την ενεργητική συμβολή του απέτρεψε το πραξικόπημα αλλά και συνεχίζει να μάχεται και να αντιστέκεται για τα δίκαιά του με αξιοθαύμαστη επιμονή και υπομονή, παρά το βαρύ φόρο αδικαίωτου αίματος που δεκαετίες τώρα πληρώνει.