Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

17 Μαρ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Ολοι στη γενική απεργία στις 19 Μάρτη!


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες
Να βγούμε μαζικά στους δρόμους και μαχητικά στις απεργίες που ξεσπούν καθημερινά σε σημαντικούς κλάδους (ΔΕΗ, ΟΤΑ, τράπεζες κ.ά.). για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο! Αυτοί οι απεργιακοί αγώνες εκφράζουν το δίκιο και τις επιθυμίες όλου του κόσμου της δουλειάς και του μόχθου. Όλων αυτών που απέργησαν και διαδήλωσαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στις 12 Δεκέμβρη και 13 Φλεβάρη από άκρη σε άκρη της χώρας. Το ίδιο, και ακόμα πιο μαζικά, οφείλουμε να κάνουμε στις 19 Μάρτη!
Να βγούμε ξανά και ξανά στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές για να βροντοφωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη: Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο να μην περάσει! Κάτω η κυβερνητική και δικαστική τρομοκρατία!
Η κυβέρνηση και όλα τα παράσιτα του κεφαλαίου, έχοντας σε πλήρη δράση τα «παπαγαλάκια» τους στα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα, συκοφαντούν με τον πιο αισχρό τρόπο τους απεργούς και τους διαδηλωτές με στόχο να στρέψουν τμήματα του λαού ενάντιά τους και να κάμψουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις. Αυτά τα βρωμερά τους σχέδια δεν θα περάσουν!

Η κυβέρνηση και όλο το αστικό κηφηναριό έχουν πλήρως αποθρασυνθεί και επιχειρούν να σαρώσουν καταχτήσεις και δικαιώματα πολλών δεκαετιών που κερδήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Στόχος τους είναι η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, η πλήρης παράδοση των εργαζόμενων στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από το νομοσχέδιο-τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση:
Συγχωνεύονται-καταργούνται δεκάδες ασφαλιστικά ταμεία με καταστροφικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους.
Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια για τις γυναίκες με ανήλικα παιδιά και από 2 έως 5 χρόνια για πολλές άλλες κατηγορίες εργαζομένων (αντρών και γυναικών).
Μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις στο 20% της κύριας σύνταξης.
Μειώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% για όσους συνταξιοδοτούνται νωρίτερα.
Διπλασιάζονται (από 50 σε 100) τα απαιτούμενα ένσημα για την ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας
Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που ξεριζώνουν βίαια τα ασφαλιστικά δικαιώματα 1,5 εκατομμυρίου εργαζόμενων, ενώ για τη συνέχεια αναμένονται και νέα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια.
Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ. Γι’ αυτό ας ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους κλάδους που βρίσκονται στους δρόμους και ας πάμε στη γενική απεργία στις 19 του Μάρτη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ορμή.
Η εργατική τάξη, η νεολαία και όλος ο εργαζόμενος λαός μπορούν και πρέπει να δείξουν την πραγματική τους δύναμη. Στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στις γειτονιές, παντού, οι εργαζόμενοι -περισσότερο από άλλη φορά- οφείλουν να πάρουν την υπόθεση της γενικής απεργίας στα δικά τους χέρια.
Καμιά εμπιστοσύνη στους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν και να υποβαθμίσουν τους αγώνες. Καμιά εμπιστοσύνη και στη ρεφορμιστική ηγεσία του ΠΑΜΕ που αποφεύγει τη γραμμή της σύγκρουσης και περιορίζεται σε παραταξιακές συγκεντρώσεις.
Η μεγάλη μάχη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο πλησιάζει και πρέπει να συγκλονίσει τη χώρα και να τρομάξει όλους αυτούς που επιβουλεύονται το μέλλον μας.

19 ΜΑΡΤΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)

Ταξική Πορεία
Σολωμού 12 - Εξάρχεια, τηλ. 693-7367124
e-mail: taxikiporeia@yahoo.gr