Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαρ 2008

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο την επίθεση της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό. Το νομοσχέδιο είναι πλέον έτοιμο στα συρτάρια του υπουργείου. Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο κατά την οποία προσπαθούσε να μας πείσει ότι το ασφαλιστικό σύστημα βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης και τα ταμεία δεν αντέχουν πλέον να δώσουν συντάξεις, μετά από μια περίοδο υποτιθέμενου διαλόγου (για να δώσουν και μια επίφαση δημοκρατικότητας) μας λένε ότι ήρθε η ώρα της σκληρής αλήθειας.
1. Συγχώνευση Ταμείων. Δηλαδή εξίσωση προς τα κάτω στις συντάξεις και απαλλαγή των εργοδοτών από τα χρέη τους.
2. Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με προφανή στόχο την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης των γυναικών (μητέρων με ανήλικα παιδιά) μέχρι και 12 χρόνια. Επίσης δραματική μείωση στο ποσό της πρόωρης σύνταξης ώστε να είναι αποτρεπτικό για κάποιον να την επιλέξει.
3. Μείωση των συντάξεων. Δε φτάνει ο νόμος Ρέππα (ΠΑΣΟΚ) που αρχίζει να εφαρμόζεται και μειώνει σταδιακά το ποσοστό της σύνταξης. Ετοιμάζουν μέσω της συγχώνευσης των ταμείων περαιτέρω μειώσεις, όπως και δραστική μείωση των επικουρικών.
4. Εθελούσια παραμονή στην εργασία. Ουσιαστικά με τις μειώσεις στις συντάξεις η εθελούσια παραμονή στην εργασία γίνεται κάτι περισσότερο από υποχρεωτική.
5. Αναθεώρηση των ΒΑΕ. Δηλαδή πετσόκομμα των βαριών-ανθυγιεινών. Δεν αρκούν δηλαδή οι εκατοντάδες θάνατοι από εργατικά ατυχήματα, οι χρόνιες ασθένειες πολλών εργαζομένων λόγω των συνθηκών εργασίας, θέλουν να περιορίσουν τα ΒΑΕ και σε μια πορεία να τα καταργήσουν.
Σε κάθε περίπτωση, δηλαδή, ο εργαζόμενος θα πληρώσει τη νύφη. Αποκρύπτουν το γεγονός ότι όλα τα χρόνια κατέκλεψαν τα ταμεία και έπαιξαν στον τζόγο τα αποθεματικά τους. Αποκρύπτουν τις διαγραφές χρεών του κεφάλαιου, τη συστηματική μη καταβολή εισφορών από το ίδιο το κράτος, τη γιγάντωση της μαύρης - ανασφάλιστης εργασίας.
Δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη. Στόχος της κυβέρνησης και των εργοδοτών κατ’ επιταγήν της ΕΕ αλλά και με την ουσιαστική συμφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι άλλος από το γκρέμισμα της κοινωνικής ασφάλισης και τη διαμόρφωση των όρων για την είσοδο ιδιωτών και στον τομέα αυτό. Κεντρική επιλογή είναι η κατάργηση της κοινωνική ασφάλισης ως καθολικό δικαίωμα, η απαλλαγή του κράτους από την υποχρέωση της ασφάλισης και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του καθενός.
Κυβέρνηση και εργοδοσία τα τελευταία χρόνια με την πολιτική τους (ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, κατάργηση οκταώρου, κατάργηση πλήρους και σταθερής εργασίας, απολύσεις, παρατεταμένη λιτότητα, προσπάθεια κατάργησης των ΣΣΕ) έχουν φέρει τον κόσμο της δουλειάς σε απόγνωση, επιδιώκοντας την πλήρη αποσυγκρότηση της εργατικής τάξης και με το φόβητρο της απόλυσης και της ανεργίας προσπαθούν να έχουν τον εργαζόμενο στη γωνία.
Όμως από τη μεριά των εργαζομένων δόθηκε βροντερή απάντηση με τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις 12 Δεκέμβρη και τις 13 Φλεβάρη. Με εντυπωσιακές συγκεντρώσεις και μαζική συμμετοχή στην απεργία, απαίτησαν να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.
Τώρα είναι η ώρα της συνέχισης του αγώνα. Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μια μέρα χαμένη μέχρι την προκήρυξη της επόμενης απεργίας. Η αδράνεια των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είναι χαρακτηριστική. Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι συνεχής. Γι’ αυτό σήμερα είναι απαραίτητο να ξαναβγούμε όλοι στους δρόμους. Να απαιτήσουμε:
Να μην περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα
• Όχι στην ενοποίηση των ταμείων
• Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ (Ρέππα, Σιούφα)
• Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
• Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους




ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΗ, 6 μμ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ


Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσ/νίκης
Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Καλαμαριάς
Σύλλογος Εργαζομένων Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσ/νίκης
Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσ/νίκης & Β.Ε.
Γ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’θμιας

Μέλη Δ.Σ. των : Α΄ΕΛΜΕ-Θ – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α’θμιας «Αριστοτέλης» - Σωματείο εργαζομένων στις Κλινικές – Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας – Σύλλογος Εργαζομένων στο Ψυχολογικό Κέντρο Β.Ε. – Σύλλογος Εργατοϋπαλλήλων στον επισιτισμό – Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου