Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Μαρ 2008

Ο αγώνας συνεχίζεται

Παραμένουν ανοιχτοί οι λογαριασμοί των εργαζόμενων για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος

Η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά την λαϊκή κατακραυγή ψήφισε το αντιασφαλιστικό της τερατούργημα. Εδειξαν, ο Καραμανλής και η κυβέρνησή του, το αποκρουστικό τους πρόσωπο ακόμα πιο καθαρά σε όλο τον κόσμο της δουλειάς και του μόχθου.
Εδειξαν, σαν πολιτικό προσωπικό του συστήματος πόσο αδίστακτοι είναι, πόσο κυνικοί και αντιδραστικοί, που οδηγούν τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, γυναίκες και άντρες να ζουν σε ένα μέλλον εφιαλτικό. Να ζουν σε συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα. Ο νέος αντιασφαλιστικός εφιάλτης αν δεν ανατραπεί, θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις αντιδραστικές δυνάμεις, θα αποθρασύνει τα κυβερνητικά επιτελεία και η επίθεση στο λαό θα γίνει πιο βάναυση. Να βγούμε και πάλι στους δρόμους, ξανά και ξανά, αυτό επιτάσσει το συμφέρον όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Οι απεργίες του Δεκέμβρη, Φλεβάρη και Μάρτη, υπήρξαν συγκλονιστικές και σήμερα η ανάγκη για τη συνέχισή τους γίνεται περισσότερο επιτακτική. Να φουντώσουν νέες, ακόμα πιο μαζικές και δυναμικές απεργίες, αυτό είναι το μήνυμα που έδωσαν οι εργαζόμενοι με την μεγαλειώδη απεργία τους και τις ογκώδεις διαδηλώσεις τους στις 19 Μάρτη. Κι όμως! Η λεγόμενη κοινοβουλευτική αντιπολίτευση των αστικών κομμάτων και της ρεφορμιστικής Αριστεράς, έχουν διαφορετική άποψη. Έχουν την πρόταση δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό και που έρχεται να συσκοτίσει και να αποπροσανατολίσει την πάλη για την ανατροπή του αντιασφαλιστικού εφιάλτη. Και αυτή η σύγχυση δεν πρέπει να περάσει. Καλούν τους εργαζόμενους να «προετοιμάσουν νέες μορφές αγώνα». Αυτές δηλαδή του μαζέματος υπογραφών για το δημοψήφισμα και προσφυγές στα δικαστήρια της χώρας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. «Νέες μορφές αγώνα» για να αποφύγουν τον αγώνα και σε αντιπαράθεση με τους πραγματικούς αγώνες, αυτούς που βγάζουν στο προσκήνιο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους όπως οι πρόσφατες απεργιακές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τη χώρα.
Στις δυνάμεις του αποπροσανατολισμού και της σύγχυσης, συμμετέχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που ξεκίνησαν ήδη να προωθούν το μάζεμα υπογραφών.

Εργάτες, εργαζόμενοι
Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας με την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και ήδη χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις της αστικής και ρεφορμιστικής αντιπολίτευσης, πολιτικής και συνδικαλιστικής, σαν άλλοθι για να υποστείλουν τη συνέχιση του αγώνα. Είναι και αυτό ένα ακόμα πρόβλημα και οφείλουν οι εργαζόμενες μάζες αλλά και τα μέλη και οι οπαδοί των κομμάτων της ρεφορμιστικής αριστεράς να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να ασκήσουν την ανάλογη πίεση για μια νέα κλιμάκωση των αγώνων.

ΚΚΕ(μ-λ)