Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

9 Μαρ 2008

Ο εκδότης του «People’s March» αφέθηκε ελεύθερος

ΙΝΔΙΑ-ΚΕΡΑΛΑ

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου ο Γκόβινταν Κούτι αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή στην οποία βρισκόταν απ’ τις 19 Δεκεμβρίου. Ο εκδότης του «People’s March» ευχαρίστησε τον Τύπο, τα ΜΜΕ, οργανώσεις κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων όπως και προσωπικότητες όπως η Αρουντάτι Ρόι για την υποστήριξή τους όσον καιρό βρισκόταν στη φυλακή.
Κατηγόρησε την αστυνομία η οποία, ενώ συνήθως κατάσχει μόνο τους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών, στην περίπτωσή του κατάσχεσε όλο τον υπολογιστή, αναγκάζοντάς τον να αγοράσει πάλι τα πάντα, μιας και αυτός θα του επιστραφεί όταν κλείσει η υπόθεση, κάτι που δεν πρόκειται να γίνει σύντομα. Επίσης του κατάσχεσε και το κινητό του τηλέφωνο, πέραν της κάρτας SIM, ως είθισται. Αυτό σημαίνει οικονομικό κόστος με το οποίο επιβαρύνεται ο εκδότης του «People’s March».
Το κυριότερο όμως είναι πως, κατόπιν απειλών της αστυνομίας, οι ιδιοκτήτες του τυπογραφείου στο οποίο τυπωνόταν το περιοδικό αρνούνται να συνεχίσουν την εκτύπωσή του. Κι αυτό παρ' ότι το περιοδικό είναι νόμιμο έντυπο.
Το κίνημα αλληλεγγύης το οποίο στήριξε τον Κούτι και το οποίο βοήθησε στην απελευθέρωσή του προσπαθεί να δραστηριοποιηθεί προκειμένου να βοηθήσει στην επαναλειτουργία και έκδοση του περιοδικού. Το μηνιαίο περιοδικό αποτελεί την ημιεπίσημη έκφραση πανινδικά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού).