Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2009

Με επιτυχία έγινε το 12ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Για τρεις μέρες, 26-27-28 Ιούνη, χιλιάδες εργαζόμενοι Έλληνες και ξένοι, νέοι και νέες, επισκέφτηκαν το αντιρατσιστικό φεστιβάλ. Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του συστήματος καλλιεργούν το φόβο και το μίσος, στήνουν επιχειρήσεις-σκούπα και τρομοκρατίας, η μαζική συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι ένα μήνυμα ελπίδας. Πέρασμα από τα περίπτερα και τις εκθέσεις, συμμετοχή στις συζητήσεις, τραγούδι στις συναυλίες.

«Όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν… Για να κερδίσει η αλληλεγγύη και όχι ο φόβος.», όπως λέει και η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιούνη η εκδήλωση, με θέμα: « Έλληνες και μετανάστες στην επισφάλεια. Προσπάθειες κοινής οργάνωσης και αντίστασης στην ανεργία, στις απολύσεις, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας». Με συμμετοχή εκπροσώπου της ΠΕΚΟΠ, συνδικαλιστών από τον ιματισμό, τους ΟΤΑ, την WIND, φοιτητή από την πρωτοβουλία για τις εργολαβίες στο ΑΠΘ και μεταναστών εργατών έγινε μια πολλή καλή και πλούσια συζήτηση. Η μαζική συμμετοχή κόσμου έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κοινή δράση είναι ανάγκη της εποχής και επιβάλλεται απ’ όλα τα δεδομένα που αφορούν την προσπάθεια των εργαζόμενων να αντισταθούν στην επίθεση του συστήματος.