Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιουλ 2009

Πικετοφορία του ΚΚΕ(μ-λ) για τους μετανάστες

ΑΘΗΝΑ


Συγκέντρωση και πικετοφορία αλληλεγγύης στους μετανάστες πραγματοποίησε η Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ) το Σάββατο 27 Ιουνίου στην πλατεία Κοτζιά. Σε μια προσπάθεια να εκφράσει με μια πρώτη απάντηση την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο αυτό κομμάτι της εργατικής τάξης και την αντίθεσή της στο ξενοφοβικό, ρατσιστικό κλίμα που θέλουν να επιβάλουν οι δυνάμεις του συτσήματος η Κ.Ο. Αθήνας του ΚΚΕ(μ-λ) πήρε αυτήν την πρωτοβουλία παρότι γνώριζε ότι το κλίμα δεν θα ήταν και τόσο φιλικό. Γι’ αυτόν εξάλλου το λόγο είχε προηγουμένως απευθυνθεί σε όλες τις οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με στόχο τη διοργάνωση ενός κοινού συλλαλητηρίου ως άμεση απάντηση στο κλίμα αυτό. Πρόταση που «παρακάμφθηκε» με μπόλικες δικαιολογίες, παραπέμποντας την απάντηση για τις 9 του Ιουλίου!

Η πικετοφορία είχε αρκετή επιτυχία και έκανε αίσθηση τόσο στους Έλληνες όσο και στους μετανάστες που την παρακολούθησαν. Περνώντας μέσα από τους δρόμους της αγοράς που συχνάζουν μετανάστες και καταλήγοντας στην Ομόνοια μέσω πλατείας Κουμουνδούρου και οδού Πειραιώς είχε την ευκαιρία να περάσει μήνυμα αντίστασης σε εκατοντάδες Έλληνες και μετανάστες. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι αναμενόμενες αντιδράσεις ρατσιστικού περιεχομένου (με τα γνωστά επιχειρήματα περί εγκληματικότητας, ανεργίας κ.λπ.) αλλά ούτε και οι φωνές συμπαράστασης από δημοκρατικό, προοδευτικό κόσμο.

Στόχος του ΚΚΕ(μ-λ) είναι να πάρει αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα είτε μέσω πρωτοβουλιών κοινής δράσης είτε και μόνο του αν χρειαστεί. Γιατί το ζήτημα της απάντησης στο ρατσιστικό κλίμα της περιόδου είναι κρίσιμο και δεν χωράει υπεκφυγές και αναβολές.