Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2009

ΧΑΝΙΑ -ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 25-6-09

Με μεγάλη μαζικότητα για τα δεδομένα της πόλης και του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25- 6 συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες και καταγγελίας του αντιδραστικού πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του συστήματος σε βάρος αυτών των πολύπαθων ανθρώπων.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μετά απ’ τη δεύτερη ανοιχτή σύσκεψη μαζικών φορέων και οργανώσεων που έγινε τη Δευτέρα 22–6. Την Τετάρτη 24-6 δόθηκε σχετική συνέντευξη τύπου με συμμετοχή του συλλόγου φοιτητών Π.Κ. , του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΕ(μ-λ).

Στη διαδήλωση συμμετείχαν όλες οι οργανώσεις που αναφέρονται στην αριστερά (εκτός του ΚΚΕ), οι αντιεξουσιαστές και μεταναστευτικές οργανώσεις.

Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις ήταν ένα αξιόλογο πρώτο βήμα κοινής δράσης και απάντησης από την πλευρά του κινήματος του κρίσιμου για την περίοδο αυτού ζητήματος. Στην πορεία συμμετείχε με μπλοκ ντόπιων και ξένων εργαζομένων και νεολαίων η Ταξική Πορεία.

Στο αντιδραστικό κλίμα που διαμορφώθηκε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αυτή η διαδήλωση έδωσε ελπιδοφόρα απάντηση. Όσοι στα Χανιά συέβαλαν και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που απέδειξε ότι ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία δεν υποτάσσεται σ’ αυτό το κλίμα ένιωσαν απορία γιατί ένα ανάλογα μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις έπρεπε να φτάσει ναγίνει στον Ιούλιο και να περιμένει τη μαζικοποίησή του από τη ΓΣΕΕ.

Στα Χανιά τις επόμενες μέρες μετά το συλλαλητήριο έγιναν εκδηλώσεις από μια σειρά οργανώσεις και συλλογικότητες και συναυλία με τον Ψαραντώνη από το σύλλογο φοιτητών.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, επίσης, την Τρίτη 30 Ιούνη εκδήλωση – συζήτηση για το πογκρόμ κατά των μεταναστών από την Ταξική Πορεία. Δεκάδες ντόπιοι και ξένοι εργαζόμενοι και νεολαίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση και μια σειρά ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να μην περάσει η επιχείρηση διάσπασης των εργαζομένων και δόθηκαν απαντήσεις σε αποπροσανατολισμούς και μύθους που πλασάρει το σύστημα. Η συνέχεια θα δοθεί, έτσι κι αλλιώς, στους δρόμους με ζητούμενο την κοινή δράση και την αποφασιστικότητα στην απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου.