Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2009

Πέμπτη 2 Ιούλη: Πορεία για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιούλη πορεία στην Αθήνα με αφορμή την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της υπόθεσης που σχετίζεται με τη δολοφονική επίθεση στη μετανάστρια – συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Την πρωτοβουλία πήρε η ΠΕΚΟΠ, το σωματείο που ανήκει η Κωνσταντίνα.


Αφού οι ανακρίσεις «περιδιάβηκαν» στον προσωπικό κύκλο της αγωνίστριας, παρά τις απειλές που είχε δεχτεί από τη δουλεμπορική μαφία, μόλις εφτά μήνες μετά την επίθεση, κρίθηκε από το κράτος ότι δεν μπορεί να προστεθεί κανένα στοιχείο και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Αποκαλύπτοντας για μια ακόμα φορά τον ξεδιάντροπα ταξικό ρόλο του κράτους στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Θυμίζουμε ότι η υπόθεση έγινε η αφορμή για μαζικότατες διαδηλώσεις το προηγούμενο διάστημα.


Ταυτόχρονα, η υπόθεση αυτή έκανε γνωστές σε όλη την ελληνική κοινωνία τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στις εργολαβίες καθαρισμού με τις οποίες συνεργάζεται το κράτος αλλά και συνδικαλιστικές οργανώσεις.


Παρόλο το μεγάλο διάστημα που έχει περάσει και την καλοκαιρινή περίοδο, διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας πάνω από χίλιους διαδηλωτές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στην αγωνίστρια και την οργή τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς συγκάλυψης της δοδλοφονικής επίθεσης.


Στην διαδήλωση, παρέμβηκε με μπλοκ η Ταξική Πορεία αναδεικνύοντας τη σχέση της υπόθεσης αυτής με τα πρόσφατα πογκρόμ στους μετανάστες και το συνολικό πλαίσιο της πιο βάρβαρης εκμετάλλευσης των μεταναστών από τον ιμπεριαλισμό και τον καπιταλισμό.