Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

13 Ιουλ 2009

Ενάντια στην απόλυση του Αποστόλη Αβτζή

Βόλος


Ο Αποστόλης Αβτζής,μέλος του ΜΛ-ΚΚΕ και της ΕΡΓΑΣ,απολύθηκε από τον εργοδότη του Αλέξανδρο Καμπύλη με τη δικαιολογία ότι «δεν είχε κέφι για δουλειά» !!! μετά από 11 χρόνια δουλειάς στον ίδιο εργοδότη.

Η απόλυση του Αποστόλη Αβτζή είναι μία τρομοκρατική απόλυση από τις τόσες που γίνονται από την εργοδοσία αυτό το διάστημα σε επιχειρήσεις και εργοστάσια της περιοχής του Βόλου. Ο στόχος από τη μία είναι να χτυπηθούν πρωτοπόροι εργαζόμενοι και από την άλλη να επιβάλλουν «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς για να περάσουν το σύνολο των αντεργατικών τους σχεδίων. Στην περίπτωση του Αποστόλη Αβτζή υπήρχε και ένας «λόγος» ακόμα. Στην τελευταία συνέλευση του σωματείου χειριστών που έγινε το Μάρτη από εργαζόμενους ασκήθηκε έντονη κριτική και έγινε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του σωματείου (ΠΑΣΚΕ), ο οποίος είναι και πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας στη Νομαρχία Μαγνησίας. Το επόμενο διάστημα όλοι οι εργαζόμενοι που αντιπαρατέθηκαν με τον πρόεδρο του σωματείου είχαν προβλήματα στη δουλειά τους από την εργοδοσία, με αστείες δικαιολογίες για «λάθη και παραλείψεις» αλλά και εκβιασμούς για να «προσέχουν» και ακολούθησε η απόλυση του Αποστόλη Αβτζή…! Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ η απόλυση έγινε στις 26 Ιούνη, η διοίκηση του σωματείου χειριστών εκσκαπτικών μηχανημάτων, στο οποίο είναι μέλος, δεν έχει ακόμα συνεδριάσει για να βγάλει μία ανακοίνωση – καταγγελία, ενώ το μόνο που έκανε ήταν μία τυπική παρουσία του γραμματέα του σωματείου στην τριμερή συνάντηση με τον εργοδότη και την επιθεώρηση εργασίας. Είναι φανερή η πλήρης συμπαιγνία εργοδοσίας και διοίκησης σωματείου για το ξεπούλημα όχι μόνο του Αποστόλη Αβτζή αλλά και όλων των εργαζομένων του κλάδου που δουλεύουν σε τεχνικές εταιρείες, στο λιμάνι του Βόλου και εργοστάσια της περιοχής.

Με κεντρικό σύνθημα «να ανακληθεί η απόλυση και κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην αυθαιρεσία-τρομοκρατία της εργοδοσίας» οι εργατικές παρατάξεις ΕΡΓΑΣ και ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ πήραν την πρωτοβουλία με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο να καταγγείλουν την απόλυση και να καλέσουν σε μέτωπο αντίστασης ενάντια στις απολύσεις και τη συνολική επίθεση κυβέρνησης-κεφαλαίου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο συμμετείχαν εργαζόμενοι χειριστές, εργαζόμενοι – συνδικαλιστές από το μέταλλο, από εργοστάσια (ΙΜΑΣ, ΜΕΤΚΑ), από εργαζόμενες καθαρίστριες σε εργολάβους. Καταγγέλθηκε η στάση της διοίκησης τόσο του σωματείου χειριστών όσο και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ ) που όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, αλλά περιορίζονται σε έναν τυπικό «χαρτοπόλεμο» , στην καλύτερη περίπτωση, ενώ στην περίπτωση του Αποστόλη Αβτζή υπάρχει πλήρης αποσιώπηση και συμπαιγνία. Αποφασίστηκε να δοθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα για να καταγγελθεί μαζικά η απόλυση και να γίνει ένα πρώτο βήμα στο συντονισμό δράσης ενάντια στις απολύσεις που αυτή την περίοδο κάνουν «θραύση».

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Ιούλη στο Εργατικό Κέντρο συμμετείχαν το σωματείο μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» , το σωματείο στο εργοστάσιο ΙΜΑΣ, το σωματείο καθαριστριών σε εργολάβους στο νομό Μαγνησίας, ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο λιμάνι Βόλου, η Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας, η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία εργαζόμενων στο ΙΚΑ Βόλου, η ΕΡΓΑΣ και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ. Καταγγέλθηκε το πογκρόμ απολύσεων στο Βόλο, η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού, η ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και συντονισμός δράσης για να μπει φραγμός στην αυθαιρεσία-τρομοκρατία της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς. Από όλους καταγγέλθηκε η στάση υποταγής και ταξικής συνεργασίας της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Βόλου και η ανάγκη οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια με την οργάνωση, την αλληλεγγύη και τον αγώνα τους. Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη όπου αποφασίστηκαν να γίνουν παρεμβάσεις τόσο απέναντι στην εργοδοσία όσο και σε δημόσιους οργανισμούς που συνεργάζεται, με στόχο την επαναπρόσληψη του Αποστόλη Αβτζή και σε συντονισμό με εργαζόμενους από διάφορους εργασιακούς χώρους να αρχίσει η συγκρότηση μετώπου αντίστασης στην επίθεση.