Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

14 Ιουλ 2009

Χωματερή στο Γραμματικό : Η καταστολή (όπως πάντα) στην πρώτη γραμμή για την «προστασία του περιβάλλοντος».

Την Τρίτη 7/7 η κεντρική εξουσία αποφάσισε να υλοποιήσει την απόφαση της για την έναρξη των έργων για τη δημιουργία του Χ(ώρος) Υ(γειονομικής) Τ(αφής) Α(πορριμάτων) ή Χ(ώρος) Υ(γειονομικης) Τ(αφής) Υ(πολειμμάτων) κατά το ΥΠΕΧΩΔΕ. Σύντομα να θυμίσουμε ότι στον περιφερειακό σχεδιασμό Αττικής που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2003 και καταψήφισε η ΝΔ ως αντιπολίτευση αλλά υλοποιεί ως κυβέρνηση, προβλέπονται 3 ΧΥΤΑ στη Φυλή (στην ουσία συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής των Α. Λιοσίων) , στο Γραμματικό και την Κερατέα.

Το 85% των σκουπιδιών του νομού Αττικής μεταφέρονται στη Χωματερή των Α. Λιοσίων. Να θυμίσουμε το μεγαλειώδη και επιτυχημένο αγώνα των κατοίκων της Δ. Αθήνας το 2005 ενάντια στη μεταφορά λυματολάσπης στη χωματερή των Α. Λιοσίων, αγώνας που δυστυχώς δεν κατάφερε να ανατρέψει-αποτρέψει τη λειτουργία της χωματερής.

Επειδή ήταν και είναι γνωστή και δίκαια η αντίθεση των κατοίκων στη δημιουργία χωματερής κοντά στο χωριό τους, για να μπορέσουν τα μηχανήματα των εργολάβων να περάσουν από το μπλόκο των κατοίκων συνοδεύτηκαν από μεγάλες δυνάμεις καταστολής.

Δυνάμεις καταστολής που επιτέθηκαν με τη γνωστή τους «ευγένεια» στους κατοίκους, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς και τη σύλληψη «μετά ξυλοδαρμού» του κοινοτάρχη του Γραμματικού. Από τη χρήση των δακρυγόνων προκλήθηκαν πυρκαγιές στη γύρω έκταση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί και η επέμβαση των εναέριων μέσων της πυροσβεστικής. Μετατρέποντας την περιοχή σε πεδίο μάχης, με τις δυνάμεις καταστολής να πιέζουν τους κατοίκους να σπάσουν το μπλόκο για να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροπλάνα να ρίχνουν το νερό αρκετά κοντά στους κατοίκους.

Με αφορμή την αντίσταση των κατοίκων του Γραμματικού για ακόμα μια φορά αποκαλύφθηκε:

Ο αντιλαϊκός χαρακτήρας της κυβέρνησης και η «αποφασιστικότητά της» να εφαρμόσει την πολιτική της πειθαναγκάζοντας τους πολίτες μέσω της πιο άγριας καταστολής. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε δηλώσεις του προκαλεί τη νοημοσύνη όλων μας λέγοντας ότι δε θα μεταφέρονται σκουπίδια αλλά υπολείμματα, όταν δεν υπάρχει εργοστάσιο επεξεργασίας στην περιοχή ούτε καν διαλογής ανακυκλώσιμων. Η ΚΕΔΚΕ-ΕΣΔΚΝΑ που είναι ο διαχειριστής των σκουπιδιών και των κονδυλίων με δηλώσεις τους είναι αντιδραστικότεροι ακόμα και από την κυβέρνηση.

Ο ρόλος των παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κομματικών παραγόντων των αστικών κομμάτων που για χρόνια καθησύχαζαν τους πολίτες διαδίδοντας ότι δεν πρόκειται να φτιαχτεί η χωματερή και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι κάτοικοι και δεν πρέπει να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις μαζί με τους κατοίκους της Δ. Αθήνας. Ο νομάρχης Α. Αττικής, κατά τη διάρκεια της ημέρας της σύγκρουσης, δήλωνε ότι τα έργα γίνονται για να ριχτεί στάχτη στα μάτια των κατοίκων γύρω από τη χωματερή στα Α. Λιόσια!!

Ο ρόλος διάφορων καλοθελητών στα Μ.Μ.Ε. που η ευαισθησία τους για το περιβάλλον τελειώνει όταν οι κάτοικοι παλεύουν για το δίκιο τους και δεν κάνουν συμβολικές δενδροφυτεύσεις.

Η άσχημη φάση που βρίσκεται το λαϊκό κίνημα και ειδικότερα το κίνημα των κατοίκων ενάντια σε μια σειρά «περιβαλλοντικά» προβλήματα. Στην ουσία, οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν μόνοι τους ενάντια στο μηχανισμό του κράτους.

Είναι ξεκάθαρο ότι η θέση μας για τις χωματερές εξακολουθεί να παραμένει η ίδια, δηλαδή, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Εχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι κάτοικοι και έχουν τη συμπαράσταση μας ενάντια στην κρατική καταστολή. Εχουμε αναφερθεί στο παρελθόν για τις ευθύνες δυνάμεων που λειτουργούσαν στο πλαίσιο του κινήματος και καλλιέργησαν στον λαό τις αυταπάτες ότι μόνο με αποφάσεις του Σ.τ.Ε. δικαιώνονται οι αγώνες του.

Είναι αναγκαίο όμως κάθε προοδευτικός άνθρωπος να καταδικάσει την κρατική καταστολή και να υποστηρίξει των αγώνα των κατοίκων κόντρα στις επιλογές της κεντρικής εξουσίας.