Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

4 Ιουλ 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Zητώντας την ανάκληση της απόλυσης του συνδικαλιστή Κώστα Μπεκιάρη και των άλλων δύο απολυμένων από την εταιρεία «Φωτόλιο & Τύπικον», το πρωί της Δευτέρας 29 Ιουνίου εκπρόσωποι από σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έκαναν μαζική παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Βοτανικό. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, κάνοντας πράξη το δικαίωμα των εργαζόμενων στην ενημέρωση, μπήκαν στους χώρους εργασίας και μοίρασαν το κείμενο της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σε όλους τους εργαζόμενους, παρά την προσπάθεια κάποιων στελεχών τής εταιρείας να τους αποτρέψουν ακόμη και με την απειλή της αστυνομίας. Στο κείμενο υπήρχε και κάλεσμα σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, κατά τη συζήτηση της καταγγελίας του Κ. Μπεκιάρη.

Πράγματι, την Τετάρτη 1 Ιουλίου δεκάδες εργαζόμενοι, εκπρόσωποι σωματείων και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απολυμένο συνάδελφο. Από τη μεριά της εργοδοσίας δεν εμφανίστηκε κανείς, παρά μόνο ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, ο οποίος μάλιστα δήλωσε «ελλιπή γνώση» της υπόθεσης και «αδυναμία» να τοποθετηθεί σχετικά με αυτήν, ζητώντας την αναβολή της συζήτησης, (προφανώς και κάτω από την πίεση της παρουσίας των αλληλέγγυων εργαζομένων). Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του απολυμένου συναδέλφου, του δικηγόρου του και του εκπροσώπου του Σωματείου Λιθογράφων και την άρνησή τους στο αίτημα για αναβολή, ο δικηγόρος της εταιρείας αρνήθηκε το σύνολο των καταγγελιών και επανάφερε την αιτιολογία της εταιρείας περί «μείωσης κύκλου εργασιών». Προηγουμένως είχε φροντίσει να χαρακτηρίσει την παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην επιχείρηση ως «έφοδο», «πρόσκαιρη κατάληψη» και «δημιουργία απαράδεκτου κλίματος»!!! Προφανώς, «παραδεκτό» κλίμα για την επιχείρηση είναι οι απολύσεις και η σιωπηρή, μοναχική αποδοχή τους από τους εργαζόμενους.

Απ’ τη μεριά της, η Επιθεώρηση Εργασίας έδωσε περιθώριο μιας εβδομάδας στην εταιρεία προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα με τις θέσεις της, οπότε και θα εκδοθεί και το πόρισμα της Επιθεώρησης.

Είναι σαφές ότι η εταιρεία προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να «μετρήσει» το αντίπαλο στρατόπεδο. Ωστόσο, είναι επίσης σαφές ότι στο διάστημα αυτό (και όχι μόνο) οι ψυχολογικές πιέσεις και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης εταιρείας θα είναι αφόρητες.

Γι’ αυτό και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης οφείλει και θα συνεχίσει τη δράση της προκειμένου και να στηρίξει τους εργαζομένους αλλά και να απαντήσει στα επιχειρήματα της εταιρείας με τα οποία θέλει να προβοκάρει τον αγώνα που έδωσε και δίνει ο συνάδελφος Κ. Μπεκιάρης, να πείσει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απολύσεις αυτές (και όσες πιθανά ακολουθήσουν), να σπείρει ένα κλίμα μοιρολατρίας, ηττοπάθειας και υποταγής.



Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης