Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Αυγ 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ WIND

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη απεργία του σωματείου των εργαζομένων της WIND στις 14 Ιουλίου 2009.

Με βασικό ζήτημα την ανάθεση της υπηρεσίας καταλόγου σε άλλη εταιρεία (την εταιρεία MELLON) και την επακόλουθη ανασφάλεια των εργαζομένων για τις θέσεις εργασίας τους, το σχετικά νέο σωματείο αποφάσισε την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας. Επιπλέον ζητήματα που έθετε το σωματείο αφορούσαν τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς και την αύξηση 100 ευρώ σε όλους τους μισθούς.

Η συμμετοχή στην απεργία ήταν σημαντική. Στα γραφεία της εταιρείας στη Λ. Αθηνών και στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης υπήρξε περιφρούρηση της απεργίας από νωρίς το πρωί και εργάστηκαν ελάχιστοι υπάλληλοι ως προσωπικό ασφαλείας.

Από τη μεριά της εταιρείας έγινε προσπάθεια να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός, αλλά παρά τις τρομοκρατικές μεθοδεύσεις, τις απειλές και τα εξώδικα προς το σωματείο (έφτασαν μάλιστα μέχρι και στην απόλυση εργαζόμενης λίγες μέρες πριν από την απεργία) η πλειοψηφία των εργαζομένων απέργησε.

Το ενθαρρυντικό δεν είναι μόνο η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων σε ένα χώρο του ιδιωτικού τομέα, αλλά και η μεγάλη συμμετοχή άλλων εργαζομένων, σωματείων και συλλογικοτήτων στις συγκεντρώσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης.