Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Αυγ 2009

Επίθεση κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Το Σάββατο 18 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο αίθριο της Νομικής, μέλη της δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση από άγνωστους που αυτοαποκαλούνται κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «η τυφλή και απρόκλητη επίθεση με σπασμένα μπουκάλια και πέτρες είχε όλα τα χαρακτηριστικά της δράσης παρακρατικών και φασιστικών ομάδων και οδήγησε στον τραυματισμό 13 συντρόφων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, 3 εκ των οποίων αρκετά σοβαρά. Η επίθεση συνεχίστηκε και αργότερα, εναντίον όσων έφευγαν μεμονωμένα από το πάρτι».

Η τραμπούκικη αυτή επίθεση «δικαιολογήθηκε» σαν υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου ενάντια στην εμπορευματοποίηση, επειδή οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν βάλει οικονομική είσοδο. Οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της αντι-εμπορευματοποίησης των πανεπιστημίων θεώρησαν πως έπρεπε να επιβάλουν την άποψή τους με πέτρες και σπασμένα μπουκάλια, με κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών. Τέτοιες ομάδες έχουν και στο παρελθόν επιχειρήσει να συνετίσουν το κίνημα με ξυλοδαρμούς φοιτητών συνδικαλιστών και διάλυση μαζικών διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος.

Η δράση αυτή, αν δεν είναι πολιτικά ύποπτη και υψηλά καθοδηγούμενη από κέντρα και παράκεντρα της εξουσίας, είναι σίγουρα εχθρική και ξένη με το μαζικό κίνημα και το χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις στο πλαίσιό του. Οι απόψεις δοκιμάζονται στο κίνημα, μέσα στο λαό και τη νεολαία και δεν αποστέλλονται συστημένες με λοστούς, πέτρες και μπουκάλια στα κεφάλια των πολιτικών αντιπάλων τις νυχτερινές ώρες.

Οι συγκεκριμένοι τιμητές της αντιεμπορευματοποίησης μόνο τέτοιοι δεν είναι μια και δεν έχουν την παραμικρή συμβολή στη συγκρότηση του λαού για να αντισταθεί και σε μια πορεία να ανατρέψει το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, που αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος που υποτίθεται αντιπαλεύουν. Οι τραμπουκισμοί τους το μόνο που καταφέρνουν είναι ο εκφοβισμός ανθρώπων που μετέχουν στο κίνημα και γιαυτό η στάση τους είναι ύποπτη.

Επιτέλους περιμένουμε από το λεγόμενο πολιτικό σκέλος του αναρχικού και αντιεξουαστικού χώρου να μη δηλώνει την αντίθεσή του στους τραμπουκισμούς αυτούς μεταξύ ιδιωτικών συζητήσεων στα (αντιεμπορευματικά) μπαράκια και στην ανώνυμη ασυλία των διαφόρων ιστοσελίδων, αλλά να βγει από το σκοτάδι και να τοποθετηθεί ανοικτά γι' αυτές τις ενέργειες. Η αποστασιοποίηση και το ξέπλυμα της ευθύνης με βάση τις λεγόμενες αυτοδιαχειριστικές λογικές των διαφόρων αυτών χώρων είναι το λιγότερο συνένοχη.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση και δηλώνει πως υπερασπίζεται το δικαίωμα της πολιτικής δράσης και της δημόσιας, και στο φως των κινηματικών δράσεων, πολιτικής αντιπαράθεσης.