Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Αυγ 2009

Συζήτηση του ΚΚΕ(μ-λ) για τους μετανάστες

Συζήτηση με θέμα τους μετανάστες πραγματοποίησε στις 15 Ιουλίου ο εργατικός τομέας του ΚΚΕ(μ-λ) στα γραφεία της οργάνωσης στην Αθήνα. Θέλοντας να ενισχύσει πολιτικά και ιδεολογικά τους φίλους και τα μέλη της οργάνωσης, ιδιαίτερα σε μια οξυμένη περίοδο όπως η σημερινή, η συζήτηση προσπάθησε να αναλύσει τα χαρακτηριστικά της επίθεσης που δέχονται οι μετανάστες και του κλίματος που επιχειρείται να επιβληθεί.

Οι ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στην αδυναμία-απροθυμία της Αριστεράς να παρέμβει με ουσιαστικό τρόπο στη συγκυρία, αλλά και στις ιδεολογικές και πολιτικές στρεβλώσεις που γίνονται γύρω από το ζήτημα των μεταναστών.

Στη συζήτηση βοήθησαν με τη συμμετοχή τους μετανάστες και πρόσφυγες, κάποιοι από τους οποίους έρχονταν για πρώτη φορά σε επαφή με απόψεις που προβάλλουν τον ενωμένο ταξικό αγώνα μεταναστών και ελλήνων εργατών ως τη μόνη διέξοδο από το νοσηρό κλίμα της περιόδου.