Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Αυγ 2009

Ισοπέδωση καταυλισμού μεταναστών στην Πάτρα και Αριστερά

Μετά την ισοπέδωση του καταυλισμού στην Πάτρα, όπως είναι λογικό, κάθε αριστερός, κάθε συλλογικότητα ή οργάνωση που έχει αναφορά στο κίνημα αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες, θα έπρεπε να απαντήσει άμεσα. Το διάστημα που πέρασε, Τύπος, τοπικές αρχές, αστυνομία μιλούν για οριστική λύση του προβλήματος σε πλήρη ταύτιση με το αντιδραστικό κλίμα που Ε.Ε. και κυβέρνηση έχουν επιβάλει με την αντιμεταναστευτική πολιτική τους.

Τελικά, πορεία πραγματοποιείται στις 18 Ιουλίου και μάλιστα «πανελλαδική». Το ζήτημα είναι πώς πραγματοποιήθηκε και τι συμπεράσματα βγαίνουν για το πώς αντιμετωπίζουν κάποιες δυνάμεις την αλληλεγγύη και το κίνημα υπέρ των μεταναστών. Λαμβάνοντας υπόψη τις προηγούμενες συναντήσεις για το θέμα των μεταναστών, στην πραγματικότητα καμία δύναμη δεν ήθελε τη δημιουργία μιας πλατιάς πρωτοβουλίας αλληλεγγύης. Ετσι, πραγματοποιούνται μια σειρά κινητοποιήσεις οι οποίες δεν έβαζαν ποτέ σοβαρά το ζήτημα ενός συντονισμού με μόνιμα χαρακτηρηστικά, ενώ κάποιοι προσπάθησαν να λύσουν εσωτερικά προβλήματα πάνω στο κίνημα απέχοντας από αυτό (βλ. διαδήλωση 9/7 και τη στάση που κράτησε η νΚΑ-ΝΑΡ το διάστημα που μας πέρασε).

Παρ' όλα αυτά, η ανάγκη να απαντηθεί άμεσα το γεγονός της ισοπέδωσης του καταυλισμού δεν έπαψε να υπάρχει και ένα κομμάτι της επαναστατικής, λεγόμενης, Αριστεράς βρέθηκε ξανά για να συντονίσει μια διαδήλωση για τις 18/7 - και λέμε ένα κομμάτι της επαναστατικής Αριστεράς γιατί κάποιο άλλο έκανε τον απολογισμό του για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών!!!

Με πρωτοβουλία της νΚΑ το ΚΚΕ(μ-λ), το ΕΕΚκαι η Ανασύνταξη συζητούν γι' αυτή την απάντηση και για την πορεία που καλό θα ήταν να έχει και πανελλαδικά χαρακτηρηστικά. Το ΚΚΕ(μ-λ), εκτιμώντας τα γεγονότα, καλεί κάποιον κόσμο από κοντινές περιοχές, καταγγέλλοντας το συμβάν με αφίσες, πανό και προκηρύξεις, συμμετέχει στην πορεία με συνθήματα και πικέτες, όμως αυτό δεν αρκεί.

Οταν αυτοί που έκαναν το κάλεσμα δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το ζήτημα στο λαό της Πάτρας αλλά ούτε και στις δικές τους δυνάμεις - και δεν φταίει μόνο η περίοδος ή η προπαγάνδα του τοπικού Τύπου για τη διαδήλωση, αλλά η στάση τους όλο το διάστημα που μας πέρασε...

Οταν ο αναρχικός χώρος, παρ' ότι βρισκόταν στη συγκέντρωση, προτίμησε να μην πραγματοποιήσει πορεία και μάζεψε με συνοπτικές διαδικασίες ένα κομμάτι κόσμου που επηρεάζει το οποίο στο κάτω κάτω ήθελε και να διαδηλώσει...

Οταν μεγάλο κομμάτι της Αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ) το οποίο είχε λόγο για το μεταναστευτικό έλαμψε διά της απουσίας του, εκτιμώντας λανθασμένα την κοινή δράση που το τελευταίο διάστημα ευαγγελίζεται, θεωρώντας τους εαυτούς τους φορείς της...

Για το ΚΚΕ(μ-λ) το ζήτημα δεν έχει τελειώσει με το γκρέμισμα του καταυλισμού. Μέρα με τη μέρα το πρόβλημα γίνεται εντονότερο, η επίθεση αποκτά μεγαλύτερη ένταση και η Αριστερά δεν μπορεί να βρει ενότητα στη δράση. Αυτό που τα γεγονότα επιβάλλουν είναι η δημιουργία συντονισμού του αγώνα υπέρ των μεταναστών με πλατιά και μόνιμα χαρακτηρηστικά, χωρίς περιχαρακώσεις και σεχταρισμούς.