Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Αυγ 2009

Ν’ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ!

Προφυλακισμένος απ’ τις 22 Δεκέμβρη του 2008, κρατούμενος χωρίς δίκη στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού ύστερα από σύλληψή του μετά το συλλαλητήριο της 18/12, όταν οι δυνάμεις καταστολής πραγματοποίησαν συλλήψεις «στο σωρό», σε κόσμο που βρίσκονταν έξω από τη Νομική, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, ξεκίνησε απεργία πείνας στις 10 του Ιούλη. Στο κατασκευασμένο κατηγορητήριο (3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα) που βασίστηκε αποκλειστικά σε μαρτυρίες δύο ανδρών των ΜΑΤ, προστέθηκε στις 10 Ιουλίου και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για συνέχιση της προφυλάκισής του για 6 ακόμα μήνες γιατί η «αντικοινωνική συμπεριφορά του και των όμοιών του, τραυμάτισε τη δημοκρατία και έπληξε επί μακρόν την ασφάλεια των πολιτών».

Τι ειρωνεία! Την ίδια στιγμή που πολλές και διάφορες κωλυσιεργίες εμφανίζονται όταν πρόκειται για τη σύλληψη ανθρώπων που εκπροσωπούν ένα σύστημα που σαπίζει και ζέχνει καθημερινά (υπόθεση Χριστοφοράκου), ο Θοδωρής Ηλιόπουλος σαπίζει στη φυλακή! «Τραυμάτισε τη δημοκρατία και την ασφάλεια των πολιτών» ο Θοδωρής και όχι η δασοκτόνα πολιτική και η προκλητική αδιαφορία των κυβερνήσεων του κεφάλαιου για το λαό και το περιβάλλον που οδήγησε στην νέα καταστροφή 150.000 στρεμμάτων δάσους.

Κι ενώ η κατάσταση της υγείας του Θοδωρή –μετά από 46 ημέρες απεργίας πείνας– μπαίνει σε κρίσιμη φάση (στις 21/8 μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σωτηρία), στο πρόσωπό του, οι δικαστικές αρχές - και πίσω από αυτές η κυβέρνηση και οι δυνάμεις καταστολής - επιδιώκουν να εκδικηθούν και να τιμωρήσουν την εξεγερμένη νεολαία του περυσινού Δεκέμβρη. Προσπαθούν ταυτόχρονα να στείλουν ένα μήνυμα τρομοκράτησης προς τους εργαζόμενους, τη νεολαία, «τον εχθρό λαό», όλους όσους επιδιώξουν ν’ αντισταθούν μαζικά στην ένταση και όξυνση της αντιλαϊκής πολιτικής τους σ’ όλα τα επίπεδα! Της πολιτικής του συστήματος της εκμετάλλευσης. Της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. σήμερα, το ΠΑΣΟΚ χθες, ο όποιος διαχειριστής αύριο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο κηρύσσουν τις απεργίες «παράνομες και καταχρηστικές», εντείνουν την καταστολή και την κρατική τρομοκρατία, πνίγουν στα χημικά κάθε εργατική, λαϊκή και νεολαιίστικη κινητοποίηση, συλλαμβάνουν και διώκουν «βάσει τρομονόμου» μαθητές στη Λάρισα και -γιατί όχι- αύριο και εργαζόμενους! Ποινικοποιούν τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις με «ιδιώνυμα κουκούλας» (που... δεν φορούσε ο Θοδωρής!). Αναβαθμίζουν τον οπλισμό τους ενάντια στο λαό που διαδηλώνει με σφαίρες καουτσούκ. Καταργούν το πανεπιστημιακό άσυλο. Επεκτείνουν το κάθε είδους φακέλωμα (DNA, ηλεκτρονικό, συμβατικό) και τις κάμερες παρακολούθησης, στους δρόμους και τις πλατείες. Κλείνουν συμφωνίες με τα υπερπόντια αφεντικά τους για να εκδίδουν «ελεύθερα» στα διάφορα Γκουαντάναμο όλους όσους αυτά απαιτούν. «Θωρακίζονται» μπροστά στους μαζικούς λαϊκούς και νεολαιίστικους αγώνες που αντικειμενικά θα ξεσπάσουν.

Η κλιμάκωση των αγώνων αυτών, καθώς και η ανάπτυξη ενός πλατιού κινήματος αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, με αίτημα την άμεση και χωρίς όρους αποφυλάκισή του, αποτελεί την ουσιαστική και αποτελεσματική απάντηση στα σχέδιά τους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΆΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΉ ΗΛΙΌΠΟΥΛΟΥ!

ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΏΣΕΙΣ!

ΚΆΤΩ ΤΑ ΧΈΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΎΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΊΣΤΙΚΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ!

ΚΆΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ!

ΚΚΕ(μ-λ)

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

cpgml@otenet.gr, simea@kkeml.gr

24/8/2009 www.kkeml.gr