Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

3 Αυγ 2009

Νέο ατύχημα σε εργολάβο της ΔΕΗ

Βαριά τραυματισμένος νοσηλεύεται αλλοδαπός εργαζόμενος που δούλευε σε εργολάβο για λογαριασμό της ΔΕΗ στο Νότιο Πεδίο της επιχείρησης στο Λεκανοπέδιο.

Ο εργαζόμενος που δούλευε σε συνεργείο επισκευής οχημάτων στο χώρο ευθύνης της ΔΕΗ καταπλακώθηκε από την καρότσα φορτηγού.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είχε σκοτωθεί πριν από μερικά χρόνια ένας εικοσάχρονος αλλοδαπός εργαζόμενος!

Τα ελλιπή ή ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στους χώρους ευθύνης της ΔΕΗ, αποτέλεσμα και της ανάθεσης εργασιών σε δεκάδες εργολάβους με στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, οδηγούν σε δεκάδες ατυχήματα το χρόνο, αρκετά από τα οποία είναι θανατηφόρα.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να βάλει φρένο σε αυτή τη διαρκή δολοφονία που γίνεται σε βάρος των εργαζομένων, όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά παντού. Η απαίτηση για την εφαρμογή και ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας, αλλά κυρίως η αντιπαράθεση στο κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας που κυριαρχεί στους εργαζόμενους και τους αναγκάζει να αποδέχονται τα πάντα για μερικά ψίχουλα, πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή.

Υ.Γ. Άραγε, τι να προβλέπει η νέα λίστα Βαρέων-Ανθυγιεινών που «μαγειρεύουν» για τη συγκεκριμένη ειδικότητα;