Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιαν 2008

Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Εργάτες, εργαζόμενοι

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξαναέβαλε στο στόχαστρο τα λιμάνια. Ξεκινώντας από αυτά του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης -και σκοπεύοντας να το κάνει και για τα άλλα μεγάλα λιμάνια της χώρας- παραχωρεί τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Ένα χρόνο μετά την αποφασιστική νίκη των λιμενεργατών και το σταμάτημα της απόπειρας ιδιωτικοποίησης, η κυβέρνηση -σε συνεργασία με τις διοικήσεις του ΟΛΠ και του ΟΛΘ- επαναφέρει το ζήτημα. Είναι τέτοια η βιασύνη της να τα δώσει όλα στο κεφάλαιο που επιταχύνει τους αντίστοιχους διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα αδιαφορεί για το παρόν και το μέλλον των εργατών στο λιμάνι.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ την Ολυμπιακή, τα Ταχυδρομεία, τις Τράπεζες, τα πάντα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει να παραχωρήσει γη και νερό στο ιδιωτικό κεφάλαιο προκειμένου αυτό να θησαυρίσει, να αυγατίσει τα κέρδη του.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που για τους εργαζόμενους το μόνο που προβλέπει είναι ένταση της λιτότητας, της φτώχιας και της ανασφάλειας. Που προωθεί την ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Που προωθεί το μοντέλο του ελαστικοποιημένου, ανασφάλιστου, απασχολήσιμου και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενου.
Εργάτες, εργαζόμενοι
Εμπόδιο σε αυτήν την εξέλιξη -όπως και πέρσι τέτοια εποχή- αποτελούν οι λιμενεργάτες. Γνωρίζοντας ότι αυτοί θα είναι οι πραγματικά χαμένοι αυτής της υπόθεσης, γνωρίζοντας ότι οι εργασιακές σχέσεις θα χειροτερέψουν με γοργούς ρυθμούς από την επόμενη κιόλας ημέρα της ιδιωτικοποίησης έχουν ήδη ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους. Παρά τη λασπολογία, την τρομοκρατία και τις διώξεις που χρησιμοποίησε εναντίον τους η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, παρά την αντιπαλότητα που δείχνουν απέναντί τους διάφοροι εμπορικοί σύλλογοι, οι λιμενεργάτες επιμένουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους ενάντια στις κυβερνητικές προθέσεις.
Αυτή τη φορά έχουν να αντιμετωπίσουν και την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να τους δελεάσει. Με δόλωμα τις εθελούσιες αποχωρήσεις και τις μετατάξεις στο Δημόσιο η κυβέρνηση θέλει να «ξεμπερδέψει» με το πρόβλημα αυτό. Μέχρι τώρα οι λιμενεργάτες δηλώνουν ανυποχώρητοι και εξαγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι οι κυβερνητικές πιέσεις θα ενταθούν. Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η στήριξη του αγώνα αυτού από όσο το δυνατό περισσότερους εργαζόμενους.
Ο αγώνας των λιμενεργατών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών αφορά όλη την εργατική τάξη. Είναι ένας αγώνας που κρίνει πολύ περισσότερα ζητήματα. Κρίνεται η εξέλιξη όλης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης η οποία εξαρτάται άμεσα από τον τρόπο λειτουργίας των λιμανιών. Κρίνεται το συνολικό καθεστώς εργασίας σε όλα τα τμήματα του λιμανιού.
Πάνω απ’ όλα, όμως, κρίνεται η δυνατότητα των εργαζομένων να αντιστέκονται στις αντεργατικές επιλογές της αστικής τάξης και του κεφάλαιου, να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, να διεκδικούν και να νικούν. Και νίκη χωρίς αγώνα δεν υπάρχει. Το απέδειξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργών στις 12 του Δεκέμβρη, το απέδειξαν οι ίδιοι οι λιμενεργάτες ένα χρόνο πριν. Τώρα ήρθε η ώρα να το αποδείξουμε ξανά!

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΕΣ!
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!
- ΟΧΙ ΣΤΙΣ «ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ» ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ!
- ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

Ταξική Πορεία

Tηλ.: 693 - 73 67 124
E-mail: taxikiporeia@yahoo.gr