Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

12 Ιαν 2008

Αχμάντ Μασλαμάνι: Η Παλαιστίνη έχασε ένα σπουδαίο αγωνιστή

Στις 7 Γενάρη 2008, πέθανε σε ηλικία 49 ετών από καρδιακή προσβολή ο δρ. Αχμάντ Μασλαμάνι, ένας από τους πιο ξεχωριστούς ηγέτες του κινήματος για την παλαιστινιακή απελευθέρωση. Ο Μασλαμάνι ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ιδρυτής των Επιτροπών Υγειονομικής Εργασίας, στέλεχος της Καμπάνιας ενάντια στο Τείχος καθώς και μέλος της Διεθνούς Συντονιστικής Επιτροπής της ILPS, όπου είχε εκλεγεί στο Δεύτερο Συνέδριο. Ο θάνατός του αποτελεί μια πολύ βαριά απώλεια για το λαό της Παλαιστίνης και μάλιστα σε μια δύσκολη καμπή του αγώνα του.
Ο Μασλαμάνι γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ και από πολύ μικρός αφιερώθηκε στον αγώνα για εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του τόπου του. Σπούδασε ιατρική στη Ρουμανία και επέστρεψε στην Παλαιστίνη στα μέσα της δεκαετίας του 1980 παίζοντας ηγετικό ρόλο στην πρώτη και τη δεύτερη Ιντιφάντα. Το σιωνιστικό καθεστώς αναγνώρισε στο πρόσωπό του έναν επικίνδυνο αντίπαλο και γι' αυτό κατά καιρούς τον φυλάκισε υπό απάνθρωπες συνθήκες. Συνολικά πέρασε επτά χρόνια στις σιωνιστικές φυλακές, τελευταία φορά από το Σεπτέμβρη του 2005, λίγο μετά το συνέδριο της ILPS, έως το Μάρτη του 2006.
Τελευταία του παρέμβαση σε διεθνές επίπεδο ήταν η συμμετοχή του στο συνέδριο της Μαδρίτης, τον περασμένο Δεκέμβρη, όπου σθεναρά αντιστάθηκε στην προσπάθεια της ισπανικής κυβέρνησης να το μετατρέψει σε απολογητή της κατοχής και του κατακερματισμού της Παλαιστίνης.
Η είδηση του θανάτου του έγινε πρώτο θέμα σε όλες τις ιστοσελίδες στον κόσμο που στηρίζουν την παλαιστινιακή αντίσταση. Εκτός των άλλων, συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΚΕ του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου και η Γραμματεία της ILPS.