Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

31 Ιαν 2008

ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ !

Ταξική Πορεία

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΖΙΚΟΙ !


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Στις 13 Φλεβάρη καλούμαστε να δώσουμε μία ακόμη απάντηση στην αντιασφαλιστική επιδρομή της κυβέρνησης και του κεφάλαιου. Καλούμαστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ασφάλιση και την περίθαλψη. Καλούμαστε να δώσουμε τη μαζική και αποφασιστική συνέχεια της μεγαλειώδους απεργίας της 12 Δεκέμβρη ενάντια σε αυτούς που θέλουν να επιβάλουν ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα.
Η μαζική αγωνιστική απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη αποτέλεσε ένα νέο ορόσημο για το εργατικό κίνημα της χώρας μας. Απέδειξε, για άλλη μία φορά, τη δύναμη της εργατικής τάξης, όλου του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στην πάλη για την ανατροπή της αντεργατικής-αντιασφαλιστικής επίθεσης κυβέρνησης-κεφάλαιου. Συνέτριψε τις προσπάθειες εχθρών και ψεύτικων φίλων να βάλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, να τους διασπάσουν, να τους αποπροσανατολίσουν. Δημιούργησε προβλήματα στη κυβέρνηση της ΝΔ που αναγκάστηκε να «παραιτήσει» τον υπουργό της Β. Μαγγίνα. Ξεπέρασε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που ζητούσε στήριξη του αντιασφαλιστικού νόμου Ρέππα. Στους δρόμους όλης της χώρας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βροντοφώναξαν για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι
Παρ’ όλα αυτά, η αντιασφαλιστική επίθεση συνεχίζεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει νομοσχέδιο που θα προβλέπει ενοποίηση των ταμείων, παραπέρα μείωση των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κουτσούρεμα της περίθαλψης και της πρόνοιας, περικοπή των πρόωρων συντάξεων, αλλαγή προς το χειρότερο στους όρους για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προετοιμάζεται για «ήπιες αλλαγές» στο ασφαλιστικό, όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά θα προχωρήσει σε ένα σάρωμα των δικαιωμάτων. Αυτό δείχνει και η στάση της στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά-Θεσσαλονίκης και η τρομοκρατική επίθεση των ΜΑΤ στους αγωνιζόμενους λιμενεργάτες.
Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει «έργο» στο κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, έχει αναλάβει δεσμεύσεις και πρέπει να προωθήσει αντεργατικά μέτρα χωρίς καθυστερήσεις. Ακόμα και σήμερα, που την ατμόσφαιρα έχει καλύψει η μπόχα από τα σκάνδαλα της αστικής τάξης, των κυβερνητικών και όλων των υπόλοιπων παραγόντων ενός σάπιου συστήματος, όχι μόνο δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν από την επίθεση στους εργαζόμενους αλλά ήδη την κλιμακώνουν.
Η ακρίβεια σε είδη και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, η λιτότητα στους μισθούς και τις συντάξεις και η φτώχεια έχουν πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και οδηγούν σε ασφυξία τις λαϊκές οικογένειες. Ο πληθωρισμός που δημιουργεί η τεράστια αύξηση των τιμών κατατρώει το εισόδημα των εργαζομένων και έχουμε από πάνω και τον Αλογοσκούφη που καλεί τους εργαζόμενους να δείξουν «κοινωνική υπευθυνότητα» και να μην διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα γιατί «θα ενισχυθούν οι πληθωριστικές πιέσεις». Τον πληθωρισμό μεγαλώνει η αύξηση των τιμών και η τρομακτική αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας και όχι οι μισθοί και τα μεροκάματα των εργαζόμενων που συνεχώς χάνουν την αγοραστική τους δύναμη.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες
Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο Καραμανλής και η υπουργός Εργασίας Πετραλιά άφησαν μετέωρες τις, έτοιμες για νέους γύρους διαλόγων, ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και τώρα οι εργατοπατέρες σχεδιάζουν «αγώνες» όταν έχουν αφήσει ένα τεράστιο κενό από την απεργία της 12 Δεκέμβρη, με σκοπό να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζόμενων, να τους βάλουν στη γωνία, θεατές των επαφών και των χειρισμών τους. Αυτές οι υποταγμένες στο κεφάλαιο ηγεσίες ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν και να κλιμακώσουν τη μαζική και νικηφόρα απάντηση των εργαζόμενων στην επίθεση της κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του αστισμού.
Η ΑΠΕΡΓΊΑ ΣΤΙΣ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΜΑΣ ΥΠΌΘΕΣΗ και δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, στην ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και τον πρόθυμο συνοδοιπόρο τους την Αυτόνομη Παρέμβαση. Ούτε μπορούμε να τη θυσιάσουμε στο βωμό της μικροκομματικής σκοπιμότητας του ΠΑΜΕ που προωθεί τη διάσπαση, τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, όλος ο λαός πρέπει και μπορούν να πάρουν την υπόθεση της αντιπαράθεσης με την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ. Μέσα από τη μαζική συλλογική δράση στους τόπους δουλειάς, παντού όπου δουλεύει, ζει και σπουδάζει ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία να οργανωθεί ο μαζικός αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση, ενάντια στην πολιτική της ανασφάλειας, της λιτότητας, της ανεργίας.
Η ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!


Ταξική Πορεία

13 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΡΕΠΠΑ-ΣΙΟΥΦΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ - ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ!



Όλοι στην απεργία και στην κεντρική απεργιακή
συγκέντρωση στο ΠΕΔIΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΜΟΥΣΕΙΟ 10:30 π.μ.