Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

26 Ιαν 2008

Με ΜΑΤ και δακρυγόνα ενάντια στους λιμενεργάτες

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με ΜΑΤ, λιμενικούς και δακρυγόνα απάντησε η κυβέρνηση στη μαζικότατη συγκέντρωση που έγινε την Παρασκευή 11 Γενάρη στον Πειραιά την ώρα που συνεδρίαζε η διοίκηση του ΟΛΠ με στόχο την επικύρωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του ΣΕΜΠΟ.
Περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι (λιμενεργάτες και εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε ένδειξη συμπαράστασης) διαδήλωσαν από την πλατεία Καραϊσκάκη προς το Μέγαρο του ΟΛΠ το οποίο ήταν από νωρίς «ζωσμένο» από τις δυνάμεις καταστολής με στόχο τον αποκλεισμό της πρόσβασης στους εργαζόμενους.
Με συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τον εκβιασμό των «εθελούσιων» αποχωρήσεων, οι εργαζόμενοι έφτασαν μπροστά στην είσοδο του ΟΛΠ, απαιτώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.
Στην απαίτηση της συνδικαλιστικής ηγεσίας της Ομοσπονδίας και του Σωματείου τους να επιτραπεί η είσοδος εκπροσώπων των εργαζομένων στην αίθουσα που συνεδρίαζε η διοίκηση του ΟΛΠ, οι δυνάμεις καταστολής απάντησαν με δακρυγόνα και βίαιη απώθηση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, μέσα στο ασφυκτικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί, υποχώρησαν για λίγο αλλά αμέσως μετά ανασυγκροτήθηκαν και επέστρεψαν στην είσοδο του ΟΛΠ, αποδεικνύοντας τη διάθεσή τους να επιμείνουν στην υπεράσπιση του αγώνα τους.
Ωστόσο, δεν ήταν αντίστοιχη και η διάθεση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας η οποία δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις διαθέσεις των εργαζομένων και άρχισε να αποχωρεί καλώντας σε διαδήλωση στους δρόμους του Πειραιά. Γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τη στάση της συγκεκριμένης ηγεσίας το επόμενο διάστημα, ιδιαίτερα μάλιστα αν συνδυαστεί με τη λογική της «εθνικής ανάπτυξης» και της «ανταγωνιστικότητας» που προωθείται από το Σωματείο και την Ομοσπονδία.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εργαζόμενοι της Ταξικής Πορείας με προκήρυξη και πικέτες διαδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στο σημαντικό αυτό αγώνα.