Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Ιαν 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ



Συναδέλφισες / οι, συναγωνίστριες / ές, συντρόφισσες / οι,

Η «Πρωτοβουλία Kοινής Δράσης για τη μάχη του Ασφαλιστικού» συγκροτήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2007, με τη συμμετοχή εργαζομένων, νέων και ανέργων, εργατικών και φοιτητικών σχημάτων. Γνωρίζουμε πως και σε άλλες πόλεις έχουν συγκροτηθεί παρόμοιες πρωτοβουλίες, με τα δικά της χαρακτηριστικά η κάθε μία: Αθήνα, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο, Ξάνθη κτλ. Κοινός τόπος όλων των Πρωτοβουλιών, η αντιμετώπιση της αντιασφαλιστικής επίθεσης της κυβέρνησης. Κοινά χαρακτηριστικά: η κάθετη άρνηση του προσχηματικού διαλόγου με την κυβέρνηση, η αγωνιστική αντιμετώπιση της κυβερνητικής πολιτικής με απεργίες και διαδηλώσεις, η απόρριψη κάθε συμβιβαστικής λογικής από την πλευρά των συνδικαλιστικών ηγεσιών, η προώθηση της ενότητας του εργατικού κινήματος ενάντια σε κάθε πολιτική διαίρεσης και διάσπασης, η απάντηση στα επιχειρήματα της κυβέρνησης με την διακίνηση διαφωτιστικού υλικού σε εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους, η συμβολή στην δραστηριοποίηση της βάσης των εργαζομένων ώστε να πάρουν τις αποφάσεις και τον αγώνα του ασφαλιστικού στα χέρια τους.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά στην Εκδήλωση – Συζήτηση που οργανώνουμε στην Θεσσαλονίκη, με κύρια θέματα της συζήτησης την «ασφαλιστική» και πολιτική συγκυρία, τον συντονισμό της δράσης μας για την επίτευξη ενός ισχυρού ενωτικού απεργιακού μετώπου των εργαζομένων.

Οι αρχικές τοποθετήσεις θα είναι σύντομες ώστε να δοθεί χρόνος για ουσιαστική συζήτηση και περιλαμβάνουν τις εισηγήσεις :
Κ. Μπεκιάρης, Σωματείο Λιθογράφων Αθήνας, για το συντονισμό και την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα.
Σ. Σκεύος, Μέλος Δ.Σ. Σωματείου WIND, για τους στόχους και τις μορφές δράσης του κινήματος.
Γ. Σταμάτης, Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας, για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Α. Ταρπάγκος, Πρωτοβουλία Ασφαλιστικού Θεσσαλονίκης, για την κοινωνική πολιτική συγκυρία.

Πρωτοβουλία Κοινής Δράσης
Εργαζομένων - Ανέργων – Νέων για τη Μάχη του Ασφαλιστικού

Ιστοσελίδα: www.asfalistiko2007.blogspot.com,
e-mail: asfalistiko2007@yahoo.gr

Σάββατο – 2 – Φεβρουαρίου – 2007, 6.00 μ.μ.
Κτήριο Ε.Δ.Ο. Θεσσαλονίκης , Προξένου Κορομηλά 51,