Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

15 Ιαν 2008

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Στις 12 Δεκέμβρη η εργατική τάξη έδειξε τη δύναμή της!
Η 12η του Δεκέμβρη δεν είναι μια μέρα που θα ξεχαστεί. Είναι η μέρα που η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι της χώρας πλημμύρισαν τους δρόμους υπερασπιζόμενοι τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Είναι η μέρα που, μέσα από τη μαζικότερη απεργιακή κινητοποίηση, μέσα από συγκλονιστικές διαδηλώσεις σε όλη την χώρα, κυβέρνηση και κεφάλαιο πήραν την απάντηση που έπρεπε: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ! Η ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Η αγανάκτηση των εργαζομένων για την προκλητική επίθεση της κυβέρνησης στην ασφάλιση, η συσσωρευμένη οργή για την πολιτική της λιτότητας, της φτώχιας και της ανεργίας, για την ολομέτωπη αντεργατική επιδρομή που προωθείται τα τελευταία χρόνια, εκφράστηκαν με τον καλύτερο τρόπο στις 12 του Δεκέμβρη γεμίζοντας με κουράγιο και ελπίδα όλους τους εργαζόμενους. Ήταν η μέρα που φάνηκε ότι μόνο οι εργαζόμενοι και η πάλη τους έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την πολιτική αυτή. Η παραίτηση του υπουργού Εργασίας, Μαγγίνα, και το προσωρινό μπλοκάρισμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης ήταν αποτέλεσμα αυτής της απεργίας.
Το μήνυμα της 12ης Δεκέμβρη είχε κι άλλους αποδέκτες: Το ΠΑΣΟΚ, που προσπαθεί δήθεν να κάνει αντιπολίτευση υπερασπιζόμενο τον αντιασφαλιστικό νόμο του Ρέππα, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ και ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. Τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οι οποίες είναι για μια ακόμη φορά έτοιμες να παζαρέψουν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων όπως έκαναν στο παρελθόν. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έκαναν τίποτε για τη συνέχιση του αγώνα, περιμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης, το γεγονός ότι εξακολουθούν να στηρίζουν το νόμο Ρέππα πάνω στον οποίο πατάνε και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι απόδειξη του ότι μέλημά τους δεν είναι η ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων αλλά η ενίσχυση της δικής τους θέσης στο παζάρι με τις δυνάμεις του κεφάλαιου.

Καμία επανάπαυση! - Κανένας εφησυχασμός!
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν θα παραιτηθεί εύκολα από τους στόχους της. Ο ίδιος ο Καραμανλής δηλώνει ότι θα επιμείνει στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση», ενώ δρομολογεί τις διαδικασίες για την κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι το ασφαλιστικό αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση. Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού κεφάλαιο και ΕΕ απαιτούν να παρθούν άμεσα τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και η ΝΔ είναι δεσμευμένη να το κάνει. Οι ενοποιήσεις των ταμείων και η χειροτέρευση των όρων ασφάλισης για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, η περικοπή των πρόωρων συντάξεων, η συρρίκνωση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, το χτύπημα της περίθαλψης και της πρόνοιας παραμένουν στην κυβερνητική ατζέντα μαζί με άλλα που δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Αυτό που πιθανά μπορεί να αλλάξει είναι η τακτική της κυβέρνησης, η αναζήτηση συμμάχων στο νέο γύρο της επίθεσης.
Όσοι προσπαθούν (κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, αστικά ΜΜΕ, συνδικαλιστική ηγεσία) να μας πείσουν ότι η κυβέρνηση θα αρκεστεί σε ήπιες αλλαγές που δεν θα αφορούν παρά μικρές ομάδες εργαζομένων, θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των εργαζομένων, να σπείρουν τον εφησυχασμό και να αποδυναμώσουν την απαραίτητη συνέχεια του αγώνα.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα!
Να επιμείνουμε στο δρόμο του αγώνα και της αντίστασης. Ενάντια σε όσους θέλουν να θολώσουν τα νερά, ενάντια σε όσους ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν τους αγώνες μας. Στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία να κρατήσουμε ζωντανή την αγωνιστική φλόγα, να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας.
Η 12η του Δεκέμβρη απέδειξε ότι αυτή η πολιτική ΜΠΟΡΕΙ να ανατραπεί, ότι οι εργαζόμενοι ΜΠΟΡΟΥΝ να νικήσουν. Ας μετατρέψουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα αυτή σε βεβαιότητα!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
NA ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΡΕΠΠΑ-ΣΙΟΥΦΑ!
ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ!
ΠΛΗΡΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΚΚΕ(μ-λ)
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

cpgml@otenet.gr,

www.kkeml.gr