Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Σεπ 2008

Η αλληλεγγύη επισείει διώξεις!

Σε μία επίδειξη απίστευτης θρασύτητας η διεύθυνση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Ευρωπαϊκή Πορεία» στα Άνω Πετράλωνα κατέθεσε μήνυση ενάντια στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, Δημήτρη Πουλόπουλο, επειδή έκφρασε την αλληλεγγύη του στον αγώνα απολυμένου από το συγκεκριμένο φροντιστήριο καθηγητή.
Αφορμή και «τεκμήριο» για τη μήνυση αποτέλεσε προκήρυξη της Αυτόνομης Εργατικής Πρωτοβουλίας την οποία μοίραζε ο συνδικαλιστής στην οποία κατήγγειλε την απόλυση τουτ εκπαιδευτικού. Και λέμε αφορμή διότι η πραγματική αιτία είναι το συνολικό κύμα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας που έχει εκφραστεί ενάντια στην απόλυση και το οποίο έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη διεύθυνση του φροντιστηρίου.
Και η μήνυση αυτή δεν είναι η πρώτη. Μηνύσεις έχει καταθέσει και ενάντια στην Σύλβια Καπερνάρου, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Σωματείου Καθηγητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών «Ο Βύρωνας» και ενάντια στο μέλος της Διοίκησης του ΕΚΑ, Γιάννη Πρωτούλη, και ενάντια στον Αντώνη Καλόβουλο, μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, όταν αυτοί επισκέφτηκαν το φροντιστήριο την επόμενη μέρα της απόλυσης.
Ως ένδειξη αλληλεγγύης στο διωκόμενο συνδικαλιστή βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή ψηφισμάτων συμπαράστασης από σωματεία, ενώ για την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στις 9:00 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (κτίριο 12, αίθουσα 1).