Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

7 Σεπ 2008

Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα

ΑΘΗΝΑ

Το αντεργατικό μπαράζ που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει προηγούμενο. Μεθυσμένη από τις μέχρι τώρα επιτυχίες της σε βάρος της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, αλλά και κάτω από τη συνεχή πίεση της αστικής τάξης, βαθαίνει την επίθεσή της.
Στο κύμα ακρίβειας που εκδηλώθηκε τους προηγούμενους μήνες εξανεμίζοντας το εργατικό-λαϊκό εισόδημα, προστίθεται η νέα φοροεπιδρομή, η νέα αυτή αισχρή καταλήστευση. Παράλληλα, εκδηλώνεται μια ολόκληρη σειρά αντεργατικών κινήσεων με στόχο την κατάργηση όποιων δικαιωμάτων είχαν απομείνει στους εργαζόμενους. Τα βαρέα-ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ) μειώνονται δραστικά, ενώ πετσοκόβονται και τα δικαιώματα που παρέχουν όσα επαγγέλματα παραμένουν στη λίστα των ΒΑΕ. Οι συλλογικές συμβάσεις αμφισβητούνται ανοιχτά, ενώ οι μισθοί που εξασφαλίζουν είναι μισθοί πείνας. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται μετατρέποντας τον εργαζόμενο σε δούλο-υποχείριο του κεφάλαιου. Το κύμα των ιδιωτικοποιήσεων αναμένεται να αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς δουλειά και να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στο κεφάλαιο να θησαυρίσει σε βάρος του λαού και της εργατικής τάξης.
Σήμερα, είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι η ανάγκη για την εργατική τάξη να αντισταθεί, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, αλλά και την ίδια της την ύπαρξη ως τάξη είναι επιτακτική. Η συγκρότηση πλατιού λαϊκού-ταξικού μετώπου απέναντι στη νέα επιδρομή είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Ο δρόμος του αγώνα, της μαζικής πάλης είναι πλέον μονόδρομος. Οι αυταπάτες διαλύονται με ραγδαίους ρυθμούς. Τόσο για τα περιθώρια που αφήνει το σύστημα, όσο και για το ρόλο που μπορούν να παίξουν οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Η Ταξική Πορεία μαζί με άλλα εργατικά σχήματα, συνδικαλιστές και σωματεία της Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους σε ένα πρώτο αγωνιστικό «ραντεβού», την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, στις 7:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, στα ΧΑΥΤΕΙΑ, και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ!