Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Σεπ 2008

Η άδεια επέκτασης δόθηκε στην Πετρόλα

Ο «αγώνας μέχρι τέλους» της Νομαρχίας έλαβε τέλος!

Μέσα στο καλοκαίρι, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ χρόνου της τυπικής διαδικασίας από την Πολεοδομία, δόθηκε η άδεια επέκτασης στην Πετρόλα. Στις 27/7/2008 κατατέθηκε η αίτησή της στην πολεοδομία και στις 4/8/2008 εγκρίθηκε. Η όλη διαδικασία δε, έγινε προσπάθεια να μη φανερωθεί, για ευνόητους λόγους. Αλλωστε, την ίδια μέρα ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Α. Αρκουδάρης (πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας) δήλωνε στην Ελευθεροτυπία ότι «τα σχέδια των ΕΛΠΕ θα τα πολεμήσω μέχρι τέλους».
Η συγκεκριμένη άδεια είναι ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας, γιατί εγκρίνει, ουσιαστικά, την αρχή της επέκτασης με βάση τους σχεδιασμούς της Πετρόλα. Η κατεδάφιση των κτιρίων της OWENS (εγκαταστάσεις δίπλα στην Πετρόλα) της δίνει πλέον τη δυνατότητα να ισοπεδώσει 140 στρέμματα γης με εκσκαφές και επιχώσεις ύψους μέχρι 11,70 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Να κατασκευάσει τοιχία μήκους 687 μέτρων και ύψους 9 μέτρων δίπλα στον αιγιαλό. Εκεί θα τοποθετήσει 21 νέες μονάδες όπου θα υψωθούν 6 καμινάδες των 60 μέτρων και 2 πυρσοί των 130 μέτρων.
Αποτελεί, φυσικά, η έγκριση της άδειας και άσχημο προηγούμενο συνολικά για τα τερατώδη σχέδια του κεφαλαίου σε μια τόσο επιβαρυμένη περιοχή όπως είναι το Θριάσιο και η ευρύτερη περιοχή, για τα οποία έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας (μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ με τη Χαλυβουργική, λιμάνι στο Σκαραμαγκά, χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων στο Μελετάνι της Μάνδρας, μονάδα βιολογικού καθαρισμού στην παραλία Ασπροπύργου, μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στο Βουρκάρι Μεγάρων).
Η Επιτροπή Αγώνα Κατά Των Επεκτάσεων της Πετρόλα και των Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής της Χαλυβουργικής μοίρασε στην πόλη καταγγελία για την έγκριση της άδειας, καλώντας το νομάρχη να την ανακαλέσει και καταγγέλλοντάς τον για «απροκάλυπτη εύνοια» προς την Πετρόλα. Σε πολιτιστική εκδήλωση, στην Ελευσίνα, που μοίρασε την καταγγελία, δέχτηκε την απροκάλυπτη επίθεση του νομάρχη, που με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα κατέληξε να καλέσει την αστυνομία για να τους συλλάβει! Με δελτίο τύπου της Νομαρχίας την επόμενη μέρα απάντησε στις καταγγελίες ότι «η Νομαρχία λειτουργεί με βάση τους νόμους του κράτους». Προφανώς ο «αγώνας» της Νομαρχίας ήθελε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Και προφανώς η Νομαρχία δεν είναι η μόνη με τις συγκεκριμένες φιλοδοξίες… Ηδη ο δήμαρχος της Ελευσίνας έσπευσε να ελαφρύνει την δύσκολη θέση του Νομάρχη, υιοθετώντας ουσιαστικά τα επιχειρήματά του.
Ο λαός του Θριασίου και όλης της ευρύτερης περιοχής έχει αντιταχθεί εδώ και χρόνια στα σχέδια επέκτασης της Πετρόλα και αγωνίζεται και τώρα για την ματαίωσή τους. Οσο ένας τέτοιος αγώνας συνεχίζεται και προχωρά είναι σημαντικό ότι αποκαλύπτει και αναγνωρίζει εχθρούς και φίλους που τον εμποδίζουν ή τον στηρίζουν. Το ξεκαθάρισμα αυτό είναι αναγκαίο για τη συνέχειά του.
Η Επιτροπή Αγώνα συνεχίζει με το μοίρασμα της καταγγελίας, ενώ έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση που θα γίνει στις 29 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα από τους δήμους της Δυτικής Αττικής για τα συνολικά σχέδια που αναφέρθηκαν παραπάνω για όλη την περιοχή.