Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

21 Σεπ 2008

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο αγωνιστικό «ραντεβού»

Την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας (Χαυτεία) η συγκέντρωση και πορεία που αποφάσισαν εργατικά σχήματα, σωματεία και συνδικαλιστές, θέλοντας έτσι να δώσουν μια πρώτη απάντηση στον νέο γύρο αντιλαϊκής-αντεργατικής επίθεσης κεφαλαίου και κυβέρνησης.
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που διαδήλωσαν στο κέντρο –από τα Χαυτεία μέχρι το Σύνταγμα, μέσω της οδού Σταδίου. Η πορεία συνεχίστηκε μέσα στην εμπορική αγορά (Ερμού) και επέστρεψε στα Χαυτεία.
Τα συνθήματα που ακούστηκαν αφορούσαν όλο το φάσμα της αντεργατικής επίθεσης που όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά γίνεται ολοένα και πιο άγρια. Με αιχμή την επίθεση στο εισόδημα (λιτότητα, ακρίβεια, φοροεπιδρομή), την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τα ξεπουλήματα-ιδιωτικοποιήσεις, καταγγέλθηκε η γενικότερη επιδίωξη του κεφαλαίου να επιβάλλει συνθήκες ενός νέου εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.
Παράλληλα αναδείχτηκε η δυνατότητα και αναγκαιότητα η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα να αντισταθούν και να οργανώσουν την πάλη τους, να υπερασπίσουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν και δικαιούνται.
Οι δυνάμεις της Ταξικής Πορείας συνέβαλαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους στην πραγματοποίηση της συγκεκριμένης κινητοποίησης, μοίρασαν εκτατοντάδες προκηρύξεις, συγκρότησαν μπλοκ με δικό τους πανό φωνάζοντας μαχητικά συνθήματα, κάνοντας πράξη το πώς αντιλαμβάνονται τις πρωτοβουλίες κοινής δράσης και αντίστασης. Οπωσδήποτε ήταν μια παρέμβαση που άξιζε τον κόπο. Ταυτόχρονα μπορεί να θεωρηθεί συμβολή στην ευρύτερη προσπάθεια αναζωογόνησης και ανασυγκρότησης του κινήματος που όσο η επίθεση της αντίδρασης δυναμώνει, τόσο προβάλλει πιο επιτακτική η αντίσταση που πρέπει να ισχυροποιηθεί και να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά στους κόλπους των εργαζόμενων και του λαού.
Ούτως ή άλλως, οι «ευκαιρίες» είναι καθημερινές ως αποτέλεσμα της φάσης στην οποία βρισκόμαστε και τέτοιου χαρακτήρα πρωτοβουλίες κοινής δράσης είναι καλοδεχούμενες και επιδιωκόμενες, συμβάλλοντας στην κινητοποίηση του ευρύτερου δυνατού κάθε φορά δυναμικού.