Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαρ 2009

Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κ. Κούνεβα

Ξάνθη

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Φλεβάρη με επιτυχία και με συμμετοχή αρκετών δεκάδων εργαζομένων και φοιτητών (παρά το καρναβαλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ξάνθη) η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Ξάνθης με θέμα «αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα – αντίσταση στον εργασιακό μεσαίωνα».
Η συγκέντρωση ήταν συνέχεια των παρεμβάσεων αλληλεγγύης που ξεκίνησε η Αντίσταση από τον Γενάρη και προπαγανδίστηκε μαζικά σε εργασιακούς χώρους (νοσοκομείο, νομαρχία, σχολεία, εργοστάσια), στην πλατεία, στο παζάρι και σε φοιτητικούς χώρους, ενώ αναρτήθηκαν πανό, τοποθετήθηκαν ταμπλό και κολλήθηκαν αφίσες.
Στη συγκέντρωση ομιλητές ήταν συναγωνιστής από την Αντίσταση και ο Στ. Μάλαμας, μέλος του ΔΣ του σωματείου της WIND, ο οποίος έδωσε έναν πιο ζωντανό χαρακτήρα στην εκδήλωση αναφερόμενος, εκτός των άλλων, στη δίωξη που είχε ο ίδιος από στέλεχος της εταιρείας λόγω της συνδικαλιστικής του δράσης και στο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε, το οποίο είχε επιτυχή κατάληξη.
Μετά τις αρχικές εισηγήσεις αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος με αναφορές στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην κατάσταση των εργαζομένων γενικά και ειδικότερα στην Ξάνθη, και εκφράστηκε η διάθεση για συνέχιση των παρεμβάσεων, που θα στοχεύουν στην καταγγελία της δολοφονικής επίθεσης και τη σύλληψη-τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, καθώς και στην ανάπτυξη αντιστάσεων στο νέο εργασιακό μεσαίωνα, στις απολύσεις και στην ανεργία που παίρνει δραματικές διαστάσεις.»