Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαρ 2009

Η τρομοκρατία δε θα περάσει – Κάτω τα χέρια από τους μαθητές.

Πειραιάς
ΟΛΟΙ τη Δευτέρα 9/3 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Τη Δευτέρα 9/3 πραγματοποιείται στον Πειραιά η δίκη δύο μαθητών που είχαν συλληφθεί στα γεγονότα έξω από το κτίριο της Αστυνομίας Πειραιά στις 11 Δεκέμβρη. Στα γεγονότα προσήχθησαν δεκάδες μαθητές και άλλοι νέοι από τους οποίους κρατήθηκαν οχτώ.
Οι δύο από αυτούς δικάστηκαν αμέσως (σε έξι συν έξι μήνες ο καθένας), οι άλλοι δύο ενήλικοι δικάζονται τη Δευτέρα και έχουν κληθεί σε προανάκριση οι γονείς των τεσσάρων ανήλικων για «παραμέληση εποπτείας ανηλίκου».
Η επίθεση των δυνάμεων καταστολής στη διαδήλωση και οι προσαγωγές σημαδεύτηκαν από τις γνωστές αστυνομικές μεθόδους: ξυλοδαρμοί, απειλές, κατασκευή κατηγοριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι δάρθηκαν οι πάντες: από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά μέχρι νέα παιδιά με σοβαρά (και εμφανή) προβλήματα υγείας. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε μαθητή για γεγονότα που είχαν γίνει ενώ αυτός ήταν ακόμα σχολείο του!
Τις δύο μέρες των συλλήψεων (8 και 11 Δεκέμβρη) το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά πήγε στο διοικητή Ασφάλειας Πειραιά και ζήτησε στοιχεία για τους συλληφθέντες. Αντιμετώπισε ειρωνεία («δεν μπορώ να δώσω στοιχεία γιατί παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα»!) και ψέμματα («δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κανέναν»). Είναι η νέα μέθοδος που συνοδεύει τις συλλήψεις σύμφωνα με την οποία όποιος περνάει την πόρτα της Αστυνομίας μπαίνει στη μαύρη τρύπα της εξαφάνισης – μια τακτική που θυμίζει Τουρκία και Χιλή.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά αποφάσισε την παροχή νομικής βοήθειας στους μαθητές που επιθυμούν και προχώρησε σε συνεννόηση με το Δικηγορικό Σύλλογο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε την Πέμπτη 5/3.
Επίσης με στάση εργασίας τη Δευτέρα 9/3 11-2 καλεί σε συγκέντρωση στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά για να εκδηλωθεί η συμπαράσταση στους διωκόμενους μαθητές και για να απαιτηθεί να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Πειραιά έχουν κάνει μεγάλη καμπάνια δημοσιοποίησης του ζητήματος και στήριξης της κινητοποίησης της Δευτέρας.