Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαρ 2009

εκδήλωση «Η Αριστερά στην εποχή των ανατροπών»

Χανιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Φλεβάρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων η εκδήλωση–συζήτηση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) με θέμα «Η Αριστερά στην εποχή των ανατροπών», που έγινε στο πλαίσιο και πάνω στη βασική θεματολογία της 7ης Συνδιάσκεψης της οργάνωσης. Η βασική τοποθέτηση - εισήγηση έγινε από το σύντροφο Γρ. Κωνσταντόπουλο, που εξήγησε εκτενώς πως οι δυνάμεις που εμφανίζονται σήμερα σαν Αριστερά (που είναι κύρια το Κ.Κ.Ε. και ο ΣΥΝ) δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά που ανέλαβε την ευθύνη, στήριξε και ηγήθηκε των λαμπρών αγώνων και των συγκρούσεων του λαού μας με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Αγώνων και συγκρούσεων που έλαβαν χώρα στον τόπο μας στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.
Οι αγώνες του λαού μας συνεχίστηκαν και συνεχίζονται. Οι δυνάμεις που επικράτησαν στην Αριστερά και οδήγησαν το λαϊκό κίνημα στην ήττα και τη συνδιαλλαγή σε καμιά περίπτωση δεν τολμούν να συγκρουστούν με το σύστημα προκειμένου να στηρίξουν την υπόθεση της λαϊκής πάλης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και ν’ ανοίξουν εκ νέου δρόμους για τη λαϊκή απελευθέρωση και το σοσιαλισμό.
Με μια σειρά παραδείγματα από τη στάση του Κ.Κ.Ε., μετά τη ρεβιζιονιστική του μετάλλαξη από τα τέλη της δεκαετίας του '50 μέχρι σήμερα, ο σ. Γρ. Κωνσταντόπουλος κατέδειξε πως το κόμμα αυτό δεν μπορεί να είναι μέρος της απάντησης του προβλήματος της Αριστεράς που στην εποχή μας έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία για ν’ αποκτήσουν ξανά οι αγώνες τους συνέχεια, προοπτική και νίκες. Αυτοί που ανταποκρίνονται στα καλέσματα του συστήματος για υπευθυνότητα και για να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης του λαού δεν έχουν σχέση με την Αριστερά που έχει ανάγκη η νεολαία και ο λαός για να είναι νικηφόρες οι συγκρούσεις τους με το σύστημα. Αυτό απέδειξαν και πρόσφατα η Παπαρήγα και ο Αλαβάνος όταν ανταποκρίνονταν στο κάλεσμα του Καραμανλή, για να συμβάλλουν στην καθυπόταξη της νεολαίας τον περασμένου Δεκέμβρη…
Το ίδιο απέδειξαν με τη στάση τους αυτές οι δυνάμεις -και αναφέρθηκαν ανάλογα παραδείγματα- τόσο στη μάχη του λαού για το ασφαλιστικό όσο και στις μάχες της νεολαίας τα προηγούμενα χρόνια για το νόμο πλαίσιο και το άρθρο 16. Μα και η σημερινή τους αδράνεια και ο εκλογικός κρετινισμός, την ώρα που ο λαός οδηγείται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, το ίδιο αποδεοκνύει.
Τόσο η εισήγηση όσο και άλλες παρεμβάσεις που έγιναν από συναγωνιστές τόνισαν πως, σαν συνέπεια της κρίσης και της λυσσαλέας επίθεσης του συστήματος, οι λαϊκοί αγώνες θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Ακόμη τονίστηκε πως το πεδίο όπου συντελούνται οι διαφοροποιήσεις και οι ανατροπές των συνειδήσεων και των συσχετισμών είναι το πεδίο των λαϊκών αγώνων και όχι οι κάλπες. Οι κάλπες καταγράφουν, δεν ανατρέπουν συσχετισμούς, τόνισε ο σ. Γρ. Κωνσταντόπουλος.
Η εκδήλωση αλλά και οι συζητήσεις πριν και μετά απ' αυτήν άνοιξαν από την πλευρά της οργάνωσής μας τη συζήτηση για την Αριστερά της εποχής μας που θα είναι χρήσιμη για το λαό και τους αγώνες του. Το στίγμα αυτής της συζήτησης που θέλουμε ν’ ανοίξει ολόπλευρα, ουσιαστικά και με όρους κινήματος δόθηκε και από τη σχετική συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και από τη μαζική αφισοκόλληση που έγινε στην πόλη πριν από την εκδήλωση.
Στο επόμενο διάστημα η οργάνωσή μας οφείλει ν’ αξιοποιήσει τις παρακαταθήκες της εκδήλωσης και να συνεχίσει τη συζήτηση στο εσωτερικό της και εκτός, παράλληλα με τη συμμετοχή και την παρέμβασή της σε όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης.