Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαρ 2009

Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης

Από τον περασμένο Νοέμβρη που συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης με συνεχείς παρεμβάσεις προσπαθεί να αναδείξει διάφορα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία και να συμβάλει στη δημιουργία εστιών αντίστασης. Ξεκίνησε με το ζήτημα της κρίσης και την απαίτηση να μην την πληρώσει ο λαός, προπαγάνδισε μαζικά την απεργία της 10ης Δεκέμβρη, συγκρότησε ένα ιδιαίτερα μαζικό και αγωνιστικό μπλοκ στην απεργιακή διαδήλωση, και συμμετείχε στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη.
Από την αρχή της νέας χρονιάς προχώρησε σε παρεμβάσεις αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και καταγγελίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που έχουν κατακλείσει δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και παίρνουν μεγαλύτερες διαστάσεις με βάση την οικονομική κρίση. Διακινήθηκε πλατειά η προκήρυξη σε χώρους όπου υπάρχουν εργολαβίες καθαριότητες (νοσοκομείο, νομαρχία), σε διάφορα εργοστάσια και στην αγορά. Στις 21 Φλεβάρη πραγματοποίησε εκδήλωση–συζήτηση με το ίδιο θέμα, ενώ την Τρίτη 10 Μάρτη, στις 8:00 μ.μ. διοργανώνει σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο, καλώντας σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο τη διεύρυνση του κινήματος αλληλεγγύης στην Κούνεβα, την καταγγελία του νέου εργασιακού μεσαίωνα και τη διοργάνωση πορείας στις 19 Μάρτη.
Ιδιαίτερη ώθηση στην πιο αποτελεσματική λειτουργία και στη μαζικοποίηση της Αντίστασης έδωσε το στέκι της (Βενιζέλου 39), όπου κάνει τις συνελεύσεις της κάθε Τετάρτη. Την Κυριακή 8 Μάρτη θα προβληθεί στο στέκι η ταινία του Κεν Λόουτς «Ενας ελεύθερος κόσμος», ενώ σε επόμενη συνέλευση θα καθοριστεί πρόγραμμα προβολών και άλλων εκδηλώσεων. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα οικονομική κρίση-απολύσεις-ανεργία, απ’ όπου θα προκύψουν και οι παρεμβάσεις της Πρωτοβουλίας. Υπάρχει βέβαια μπροστά μας η απεργία στις 2 Απρίλη, το ζήτημα όμως με τις απολύσεις, τις «εθελούσιες εξόδους», τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές άδειες, το κλείσιμο εργοστασίων, την απραξία στην οικοδομή και γενικά την ανεργία έχει πάρει τραγικές διαστάσεις στο νομό Ξάνθης και απαιτεί την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία κινήματος αντίστασης, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται σε πλήρη απραξία και το μόνο που προγραμματίζει είναι σύσκεψη με τους λεγόμενους «κοινωνικούς φορείς».