Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαρ 2009

"τροχαίο ατύχημα" με θύμα ανήλικο Αφγανό

ΠΑΤΡΑ

Ενα "τροχαίο ατύχημα" με θύμα ανήλικο Αφγανό τάραξε την πόλη το απόγευμα της καθαρής Δευτέρας. Στην προσπάθειά του να σκαρφαλώσει σε φορτηγό, ο ανήλικος μετανάστης βρέθηκε κάτω απο τις ρόδες άλλου οχήματος που προσπάθησε να τον τσαλαπατήσει. Το δύσκολο ταξίδι του από μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο κατέληξε στην εντατική, με τον ίδιο να χαροπαλεύει. Αμεσως, κόσμος κατέβηκε στην παραλιακή, καταγγέλλοντας τη δολοφονική επίθεση. Η απάντηση της καταστολής ήταν άμεση και βίαιη. Χημικά, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις μετέτρεψαν την 
παραλιακή σε εμπόλεμη ζώνη. Από κοντά τα ΜΜΕ και οι "αγανακτισμένοι πολίτες" έχυσαν τη χολή τους για την κατάσταση με τους μετανάστες στο λιμάνι, το κυνηγητό με την αστυνομία και τον καταυλισμό που έχουν στήσει οι αφγανοί πρόσφυγες. Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε
πορεία στο κέντρο της πόλης, με έντονη και προκλητική την παρουσία των δυνάμεων καταστολής που ήταν εξοπλισμένες με φυσούνες και χημικά, δηλώνοντας τη διάθεση του συστήματος να τσακίσει το κίνημα αλληλεγγύης όπως οι ρόδες του φορτήγου τσάκισαν τον άτυχο μετανάστη.
Το ζήτημα πάντος δεν έχει λήξει, το σύστημα στους μετανάστες αντί για άσυλο προσφέρει ξύλο και απελάσεις. Η απάντηση πρέπει να δοθεί από μαζικό κίνημα αλληλεγγύης που δεν θα επιτρέπει να νομιμοποιούνται γεγόνοτα σαν αυτά στην κοινωνία της Πάτρας.