Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Μαρ 2009

συνέλευση κατοίκων από την «Επιτροπή Κατοίκων Υμηττού ενάντια στη Φτώχεια και την Ακρίβεια»

ΥΜΗΤΤΟΣ

Οπως είχε γραφτεί σε προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας, το Σάββατο 17 Ιανουαρίου καλέστηκε συνέλευση κατοίκων από την «Επιτροπή Κατοίκων Υμηττού ενάντια στη Φτώχεια και την Ακρίβεια» με αντικείμενο τα καινούρια πεζοδρόμια τα οποία έφτιαξε ο δήμος και για τα οποία καλεί όσους έχουν σπίτια κατά το μήκος τους να πληρώσουν το κόστος. Οι κάτοικοι, μετά από επίμονη προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος (με παρεμβάσεις, ανακοινώσεις κ.τ.λ.), προχώρησαν σε νέα συνέλευση την Τρίτη 24 Φλεβάρη στο κτίριο του ΦΟΥ. Αυτή τη φορά η συνέλευση ήταν μαζικότατη. Πάνω από 150 κάτοικοι που συμμετείχαν στη συνέλευση συμφώνησαν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με στόχο να μην πληρώσουν το υπέρογκο κόστος κατασκευής των πεζοδρομίων. Κατήγγειλαν επίσης την προσπάθεια προώθησης από τη δημοτική αρχή του «διαίρει και βασίλευε», για να επιβάλει ευκολότερα το νέο χαράτσι. Στη συνέλευση αξίζει να επισημάνουμε ότι δεν συμμετείχε καμία δημοτική κίνηση του Δήμου Υμηττού -εκτός από τις Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις (οι οποίες και τοποθετήθηκαν για το ζήτημα)- φανερώνοντας το σκύψιμο της μέσης (στην καλύτερη περίπτωση!) στην επέλαση της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση και που έχει σαν στόχο τη μετακύλιση του κόστους στους κατοίκους. Κόστος που έχουν πληρώσει ξανά και ξανά μέσα από διάφορα χαράτσια.
Η κινητοποίηση των κατοίκων είναι σημαντική για έναν ακόμα λόγο: το επόμενο διάστημα, με την «ευκαιρία» της κρίσης, τόσο το κράτος όσο και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πυκνώσουν τις προσπάθειες για φόρτωμα του οικονομικού και κοινωνικού κόστους στις πλάτες των εργαζόμενων και των κατοίκων συνολικότερα. Η οργάνωση και η κινηματική αντίσταση του λαού σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις αποτελεί τη μοναδική πραγματική διέξοδο.