Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

30 Μαρ 2009

Τοποθέτηση Βουλγάρικο Κόμμα Εργατών Αγροτών

Βουλγάρικο Κόμμα Εργατών Αγροτών

Εκ μέρους του Βουλγάρικου Κόμματος Εργατών-Αγροτών χαιρετίζουμε όλους όσους βρίσκονται σε αυτή τη συνάντηση και ιδιαίτερα τους οικοδεσπότες μας από το ΚΚΕ (μ-λ). κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για την διοργάνωση αυτής της συνάντησης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας παραπέρα.

Σύντροφοι,

Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά στην σημερινή κατάσταση στην Βουλγαρία και να εξηγήσω πως μερικοί απατεώνες πολιτικοί διέλυαν τη χώρα μας για 20 χρόνια. Ότι οικοδομήθηκε σε 45 χρόνια (εργοστάσια, ξενοδοχεία, τράπεζες, κλπ) παραδόθηκε σε εγκληματικές ομάδες, υποκριτές πολιτικούς και τους συγγενείς τους. Η διαφθορά αυξήθηκε με την κρατική εξουσία.
Στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις στη Βουλγαρία εξαρτώνται από εγκληματικές συμμορίες. Αντλούν και ξεπλένουν χρήμα με κάθε δυνατή ευκαιρία.
Παρά τις πολλαπλές αποδεδειγμένες παρανομίες, οι διωκτικές αρχές και τα δικαστήρια παραμένουν απαθείς και αφήνουν ατιμώρητα τα εγκλήματα. Κι αυτό γιατί συμμετέχουν και αυτοί σ’ αυτές τις συναλλαγές.
Σύντροφοι,
Ο Βουλγάρικος λαός είναι χωρισμένος σε δυο τάξεις. Η πρώτη τάξη αποτελείται από τους πολιτικούς, την ολιγαρχία και τους εγκληματίες που ζουν πολυτελή ζωή.
Η δεύτερη τάξη αποτελείται από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Ο μέσος όρος των μισθών κυμαίνεται μεταξύ 120 και 180 ευρώ.
Ο μέσος όρος των συντάξεων κυμαίνεται μεταξύ 60 και 100 ευρώ.
Επιπλέον υπάρχει μεγάλος δείκτης ανεργίας, ιδιαίτερα στα χωριά και τις κωμοπόλεις όπου η κυβέρνηση έχει διαλύσει εντελώς τον αγροτικό τομέα. Σε αυτά τα μέρη ο δείκτης ανεργίας πλησιάζει το 80%.
Μπορούμε να πούμε ότι το 80% του πληθυσμού στη Βουλγαρία ζει κάτω από το όριο φτώχειας.
Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις της Βουλγαρίας που πραγματοποιούν γενοκτονία κατά του Βουλγάρικου λαού.
Ένα μεγάλο ποσοστό του Βουλγάρικου λαού δεν μπορεί να πληρώσει την επίσκεψη σε γιατρό ή να αγοράσει φάρμακα, και πολλοί δεν έχουν ούτε ικανοποιητική τροφή. Από το 1990, όλες οι κυβερνήσεις αυξάνουν με κάθε τρόπο τη φορολογία.
Και μια προσωπική παρατήρηση, στις αρχές του 21ου αιώνα πολλές οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύντροφοι,

Θα κάνω μια αναφορά στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης της χώρας μου προς τις γειτονικές χώρες. Η Βουλγαρική «πολιτική ελίτ» είναι ο μεγαλύτερος σκλάβος των ιμπεριαλιστικών χωρών και πάνω από όλα των Αμερικάνων. Επιτρέψαμε να περάσουν τα Αμερικάνικα στρατεύματα στον βάρβαρο πόλεμο τους κατά της Σερβίας. Η λεγόμενη «πολιτική ελίτ» αναγνώρισε την ανεξαρτοποίηση του Κόσσοβου και έστειλε στρατό στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.
Το Βουλγάρικο Κόμμα Εργατών-Αγροτών πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις της Βουλγαρίας δεν θέλουν να έχουν στενές σχέσεις με τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες, υπακούν απλά τους αφέντες από τις ΗΠΑ.
Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι το Βουλγάρικο Κόμμα Εργατών-Αγροτών θα είναι μπροστά στον αγώνα για μια δίκαιη κοινωνία. Αργά η γρήγορα αυτός ο αγώνας θα πετύχει στη χώρα μας αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Αυτό που επιθυμούμε είναι η συντροφική συνεργασία με όλους εσάς.