Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

8 Φεβ 2009

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα –Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε η προσπάθεια να συγκροτηθεί στη Θεσσαλονίκη πρωτοβουλία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα. Στις 13 Γενάρη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην ΕΔΟΘ, όπου συμμετείχαν συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ, διδασκαλικοί σύλλογοι, σύλλογοι: εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης, βιβλίου & χάρτου, μισθωτών εκπαιδευτικών, αποκλειστικών νοσηλευτριών, εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, εργαζομένων στα φροντιστήρια, σε ιματισμό & πλεκτοβιομηχανία), συνδικαλιστικά σχήματα, γυναικείες και αντιρατσιστικές οργανώσεις.
Εγινε εκτενής συζήτηση για το φρικιαστικό έγκλημα και για τους ηθικούς αυτουργούς. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές που νομιμοποιούν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και δίνουν την απόλυτη κάλυψη στους σύγχρονους δουλέμπορους να δολοφονούν αγωνιστές που τους χαλάνε την ησυχία. Υπήρξε καθυστέρηση στην κοινή δράση, αλλά οφειλόταν στις μεγάλες ανάγκες της περιόδου (δολοφονία του Αλέξη, καταστολή, Παλαιστίνη). Η διάθεση είναι να προχωρήσει άμεσα σε κινητοποιήσεις για να αποκαλύψει το γεγονός και να δημιουργήσει όσο το δυνατόν ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης, να θέσει το θέμα σε όλα τα σωματεία, ώστε να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών.
Η συζήτηση κατέληξε με τη διοργάνωση συγκέντρωσης και πορείας την Πέμπτη 22 Γενάρη, στις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, ίδια μέρα και ώρα με τη συγκέντρωση που διοργανώνεται στην Αθήνα από την πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων σωματείων. Αποφασίστηκε η έκδοση προκήρυξης και αφίσας που θα προπαγανδίσει τη συγκέντρωση. Ακόμη ορίστηκε συνέλευση της πρωτοβουλίας τη Δευτέρα 26 Γενάρη, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να συνεχίσει με όσο το δυνατόν πλατύτερη κινητοποίηση και πιο μόνιμο χαρακτήρα, στην κατεύθυνση να σπάσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς του κλάδου και την ενεργοποίηση των εργαζομένων, να απαιτήσει την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου και να παλέψει ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές που ανοίγουν τον δρόμο στον κάθε Οικονομάκη.
Την Τρίτη 20 Γενάρη δόθηκε συνέντευξη Τύπου της πρωτοβουλίας, στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Μοιράστηκαν προκηρύξεις και κολλήθηκαν αφίσες με μαζική παρουσία της πρωτοβουλίας με πανό και συνθήματα. Ο χώρος επιλέχθηκε επειδή την εργολαβία έχει η ΟΙΚΟΜΕΤ, οι εργοδότες της Κωνσταντίνας. Οι παρεμβάσεις συνεχίστηκαν για την επιτυχία της συγκέντρωσης σε χώρους δουλειάς και κεντρικά σημεία της πόλης. Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί είναι το γεγονός ότι με το στήσιμο του πανό εξαφάνισαν τις καθαρίστριες για περισσότερο από δυο ώρες που κράτησε η παρέμβαση.
Η προσπάθεια για δυνάμωμα του κινήματος αλληλεγγύης πρέπει να είναι συνεχής γιατί είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην επίθεση του κεφαλαίου. Οταν αυτοί που θέλουν τους εργαζόμενους σκλάβους χωρίς φωνή και τολμούν να καταργούν τη φωνή ακόμη και με βιτριόλι, το μόνο που μένει στους εργαζόμενους είναι να κάνουν τη φωνή τους πιο δυνατή. Η αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα είναι υπόθεση όλων, εργαζομένων και ανέργων, νέων και συνταξιούχων, είναι χρέος απέναντι στον εαυτό τους και στη ζωή τους.