Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2009

Η Κούνεβα και η ψηφοθηρία

Τη Δευτέρα, 16/2, με διαφορά λίγων ωρών, ο Ν. Μπίστης για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Μπανιάς από μέρους της ΑΚΟΑ δημοσιοποίησαν την πρότασή τους να είναι η Κωνσταντίνα Κούνεβα υποψήφια στις επερχόμενες ευρωεκλογές – φυσικά ο καθένας για τον πολιτικό χώρο που εκπροσωπεί (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ). Το ερώτημα βέβαια που ανακύπτει είναι αν τη ρώτησαν. Γιατί, αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, σίγουρα είτε ο ένας από τους δυο, είτε και οι δυο, θα τοποθετούνταν με διαφορετικό τρόπο στο ζήτημα.
Αποτελεί ασφαλώς πρόκληση πρώτου μεγέθους η προσπάθεια εξαργύρωσης σε ψήφους του φρικιαστικού γεγονότος που ανέδειξε τη γυναίκα, τη μετανάστρια, τη μητέρα, τη συνδικαλίστρια σε θύμα της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Πολύ περισσότερο, όταν ο εργοδότης της (Οικονομάκης) είναι γνωστό στέλεχος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ και στην κοινή γνώμη έχει καταγραφεί (αυτός και το σινάφι του) σαν ηθικός αυτουργός του αποτρόπαιου εγκλήματος.
Εξίσου, ωστόσο, εξοργιστική είναι και η στάση της υποτιθέμενης «Αριστεράς» που, μπροστά στα οφέλη σε καθαρά ψηφοθηρική βάση, δεν διστάζει να απευθύνει δημόσια τέτοιες προτάσεις. Πιο προσβλητικό απ’ όλα, πάντως, δείγμα τού πώς αντιμετωπίζουν τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας οι αστικοί και ρεφορμιστικοί σχηματισμοί, είναι το γεγονός ότι η ίδια δεν μπορεί να μιλήσει, γιατί φρόντισαν οι μπράβοι της εργοδοσίας να της κλείσουν το στόμα.
Ασφαλώς, ο πασοκικός εκπρόσωπος έχει περισσό θράσος. Για τον «αριστερό» εκπρόσωπο τι να πούμε; Λίγη τσίπα δεν θα έβλαπτε.