Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2009

Επιτροπή αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα συγκροτήθηκε στο Βόλο

Με πρωτοβουλία εργαζόμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μέλη συνδικαλιστικών σχημάτων και εκλεγμένων συνδικαλιστών, μετά από ανοιχτές συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, για να ανοίξει το ζήτημα στους χώρους εργασίας, να καταγγελθεί η δολοφονική απόπειρα και οι συνθήκες σύγχρονου δουλεμπόριου για χιλιάδες «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους.
Η επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο κέντρο του Βόλου (Πλατεία Αγ. Νικολάου) την Πέμπτη 19 Φλεβάρη, έδωσε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα και ξεκίνησε το μοίρασμα προκήρυξης και κόλλημα αφίσας σε εργασιακούς χώρους (νοσοκομείο, ΟΣΕ, ΙΚΑ, εργοστάσιο ΙΜΑΣ), βρίσκοντας ευνοϊκή ανταπόκριση από τη μεριά των εργαζομένων που στο πρόσωπο της Κωνσταντίνας βλέπουν τη δική τους ζωή να «καίγεται» από την επίθεση του συστήματος αλλά και την ανάγκη της ενεργητικής αντίστασης και της συλλογικής δράσης.