Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2009

ΝΑΤΟϊκά καράβια ξανά στο λιμάνι

Βόλος

Την Πέμπτη 12 Φλεβάρη κατέπλευσαν ΝΑΤΟϊκά πολεμικά της Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου, όπως πέρσι το Μάρτη, και παρέμειναν μέχρι το Σάββατο 14 Φλεβάρη. Η συνεχιζόμενη αυτή παρουσία των ΝΑΤΟϊκών καραβιών αποδεικνύει ότι το λιμάνι του Βόλου έχει ενταχθεί από τους ΝΑΤΟϊκούς στα επιχειρησιακά τους σχέδια, μετατρέποντας έτσι ακόμα ένα λιμάνι της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων. Και μάλιστα σε μια περίοδο όπου κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή, που ακόμα το αίμα του λαού της Παλαιστίνης ρέει στη Λωρίδα της Γάζας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και συνολικά η αστική τάξη, παραχωρώντας στεριά, αέρα και θάλασσα στους ιμπεριαλιστές, ελπίζει στη «βοήθειά» τους στην αντιπαράθεσή της με ντόπιες αστικές τάξης της περιοχής, δημιουργώντας έτσι τους όρους να μετατραπεί ο λαός σε κρέας για τα κανόνια.
Η προκλητική παρουσία των ΝΑΤΟϊκών καραβιών δεν πέρασε χωρίς απάντηση από τη μεριά αριστερών οργανώσεων και άλλων αγωνιστών, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση το Σάββατο 14 Φλεβάρη έξω από την πύλη του λιμανιού και πορεία μέχρι την εμπορική αγορά του Βόλου με κεντρικό σύνθημα «Ηρθαν οι φονιάδες στο λιμάνι – έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι». Η παρουσία του κόσμου ήταν μικρή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αλλά και της υποτίμησης του ζητήματος από κάποιες οργανώσεις (ΜΕΡΑ) οι οποίες, αφού έβαλαν υπογραφή στο κοινό κάλεσμα και συμμετείχαν στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, ήταν απούσες την ημέρα της συγκέντρωσης και πορείας, ενώ κάποιοι άλλοι (ΣΥΝ) το έχουν «σύστημα» να συμμετέχουν δι' αντιπροσώπων. Η υπόθεση της αντιπολεμικής–αντιιμπεριαλιστικής πάλης αποτελεί κεντρικό μέτωπο για το λαό και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το υποβαθμίσουν έρχονται οι ιμπεριαλιστές να το «θυμίσουν» πολλές φορές με οδυνηρό τρόπο.
Η οργάνωση του ΚΚΕ(μ-λ) στο Βόλο κινήθηκε δραστήρια τόσο για την προώθηση της κοινής δράσης όσο και με ανακοινώσεις στον τοπικό Τύπο και μοίρασμα προκήρυξης στο κέντρο της πόλης.