Το ιστολόγιο της Προλεταριακής Σημαίας παύει να λειτουργεί. Από αυτό το Σαββατοκύριακο συγχωνεύεται με την ιστοσελίδα του ΚΚΕ(μ-λ) σε μια νέα κοινή ιστοσελίδα της οποίας η διεύθυνση θα είναι η http://www.kkeml.gr/.

24 Φεβ 2009

Eκδήλωση αλληλεγγύης στοn παλαιστινιακό λαό

Υμηττός

Εκδήλωση-συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2009 στο Φιλοπρόοδο Oμιλο του δήμου Υμηττού μετά από πρόσκληση της «πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στοn παλαιστινιακό λαό», με αφορμή τη πρόσφατη εισβολή του Ισραήλ στη λωρίδα της Γάζας.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Νασίμ Αλατράς (δημοσιογράφος) και ο Νίκος Κλίτσικας (Σύλλογος Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας και επιτροπής για την άρση του αποκλεισμού της Γάζας). Η συζήτηση γέννησε πολλούς προβληματισμούς και ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις. Εγινε ανάγλυφη περιγραφή της κατάστασης στην Γάζα και στη Μέση Ανατολή, καταγγελία της φασιστικής θηριωδίας του Ισραήλ και του αντιδραστικού ρόλου αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, καθώς και της τεράστιας σημασίας της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από τα λαϊκά κινήματα στο κόσμο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις τεράστιες δυνατότητες που κρύβει η αποφασιστική αντίσταση ενός ολόκληρου λαού αλλά και η ανάγκη οργάνωσής του σε αυτόνομη βάση από τους ιμπεριαλιστές. Τέθηκαν και απαντήθηκαν επίσης ερωτήματα σε σχέση με το Ισραήλ και το ρόλο του στην περιοχή, τα αιτήματα του παλαιστινιακού αγώνα, τις μορφές που μπορεί να πάρει η αλληλεγγύη σε αυτόν.
Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια της πλούσιας δράσης της πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε με πρόταση των Λαϊκών Αγωνιστικών Κινήσεων και στην οποία συμμετείχαν τοπικοί φορείς του δήμου Υμηττού.